Stranieri

Mircea Lucescu este rege in Ucraina dupa victoria din derby-ul cu Dynamo Kiev

Tehnicianul roman are din nou tara vecina la picioare dupa ce formatia sa, Sahtior Donetk, a castigat, duminica, un nou episod din derby-ul fotbalului ucrainean cu rivala din Kiev.

 

Sahtior s-a impus cu 3-1 (1-1) dupa o a doua repriza in care inspiratia lui Lucescu a facut diferenta.

Capitanul Dario Srna a deschis scorul dintr-o lovitura libera dupa numai doua minute de la startul partidei, dar Dynamo Kiev a egalat rapid dupa alte sapte minute prin Belhanda.

Lucescu a mutat decisiv la pauza cand l-a trimis in teren pe Eduardo in locul Grechyshkin si croatul de origine braziliana a readus Sahtior in avantaj dupa doar sase minute de la reluare.

Taison a centrat ideal in sase metri cu capul si Eduardo l-a invins pe Koval cu un voleu pe coltul scurt.

Sahtior a inchis meciul in minutul 84 prin reusita brazilianul Alex Teixeira.

Dupa acest succes echipa lui Mircea Lucescu este pe primul loc in Ucraina cu 12 puncte din tot atatea posibile, urmata la doua puncte de Metalist Harkov.

La finalul partidei Lucescu a declarat urmatoarele: "Jucatorii mei au indeplinit pe teren toate sarcinile impuse si au meritat victoria. Am intalnit cel mai bun Dynamo Kiev din ultimii ani. Ei si-au construit jocul pe forta lor, iar noi ne-am axat pe disciplina si organizare. Datorita posesiei superioare si a talentului jucatorilor mei, ne-am creat numeroase ocazii de a marca. Nu am concretizat decat trei dintre acestea".



Mircea Lucescu este rege in Ucraina dupa victoria din derby-ul cu Dynamo Kiev