Stranieri

Giovanni Becali explica cum a ajuns Juventus buna de plata in cazul Mutu

Agentul FIFA Giovanni Becali a explicat, vineri, cum s-a ajuns la situatia prezenta in care clubul Juventus Torino trebuie sa plateasca lui Chelsea peste 20 milioane de euro in contul aducerii lui Adrian Mutu in 2005.

"Mutu a platit pentru ce a facut, a stat sapte luni pe tusa, a platit si o amenda. Vina este a lui Juventus. In prima faza, ca sa-l aiba, l-a trecut pe la Livorno, apoi a jucat un an si jumatate la ei, ca sa devina si el campion. Juventus trebuia sa astepte sa se termine suspendarea aceea de sapte luni pentru care Mutu era descalificat si sa discute dupa ce se termina suspendarea", a spus Ioan Becali, la postul Dolce Sport.

Mai mult decat atat, Becali spune ca in contractul dintre Mutu si Chelsea existau mai multe clauze prin care jucatorul este obligat la plata unor despagubiri daca ar fi semnat cu alta echipa inainte de finalizarea intelegerii, iar daca acesta nu va putea plata va cadea pe seama respectivului club.

"In contractul pe care Mutu l-a semnat cu Chelsea existau niste paragrafe... Se spune ca in cazul in care jucatorul semneaza cu alta echipa se obliga sa dea despagubiri si daca jucatorul nu poate, sau nu este in aceasta posibilitate, atunci cei care il ajuta sunt responsabili", a mai spus impresarul.

FIFA a decis, vineri, sa oblige cluburile Juventus Torino si Livorno la plata a 21 milioane de euro despagubiri celor de la Chelsea pentru folosirea lui Adrian Mutu in 2005.



Giovanni Becali explica cum a ajuns Juventus buna de plata in cazul Mutu