Stranieri

Galca prezinta strategia lui Espanyol. Spaniolii au vrut sa i-l sufle Stelei

Costel Galca a fost prezentat oficial ca nou antrenor al echipei Espanyol Barcelona si a facut primele declaratii despre ambitiile sale la noul club. Sefii echipei au tinut sa explice alegerea lui Galca si sa inlature polemicile legate de numirea acestuia la Espanyol. Cu aceasta ocazie s-a aflat ca Galca fuesese dorit la Espanyol inainte sa semneze cu Steaua.

"M-am intors acasa la Espanyol, sunt doar un suporter mai mult aici", a spus Galca. El a mai evoluat la aceasta echipa ca jucator. 

"Jucatorii au un potential urias, iar filosofia mea este sa am un grup foarte puternic", a dezvaluit fostul antrenor al Stelei, caruia nu i s-a prelungit contractul i Romania, desi a realizat o tripla istorica.

Galca a povestit ca a fost sunat de cei de la Espanyol intr-o zi de sambata, cand echipa din Barcelona a pierdut cu Celta. El a afirmat ca va face schimbari in jocul echipei, fara a afecta siguranta pe teren, si va metine schema 4-2-3-1.

Intrebat cum a simtit vestiarul, Galca a spus ca "am vazut cate putin din toate, am observat unii jucatori mai preocupati decat altii".

El va juca primul meci in Cupa Spaniei, chiar marti, contra celor de la Levante si a prefatat intalnirea: "Vreau sa castigam totul, nu facem nici un cadou, niciodata".

La Espanyol au fost voci care au criticat numirea lui Galca, insa presedintele clubului, Joan Collet, a tinut la conferinta de presa sa il apere pe roman: "Am luat aceasta decizie pentru binele clubului. Nu cred ca a fost o decizie luata rapid, pentru ca echipa sta prost in clasament deja. Schimbarea unui antrenor este mereu o decizie neplacuta".

Si directorul sportiv Oscar Perarnau a tinut sa il sprijine pe Galca: "Credem ca Galca este un antrenor de fotbal studios, care are pasiune si o legatura cu suporterii. L-am avut in vedere si acum 19 luni, atunci cand cautam antrenor, insa la acel moment l-am ales pe Sergio Gonzalez".

Dezvaluirea lui Perarnau descopera un episod nestiut: Galca a fost la un pas sa nu vina la Steaua, in vara lui 2014, daca Espanyol l-ar fi luat la acel moment. Acest lucru inseamna ca Galca a salvat Steaua la acel moment de o criza majora, o criza ce s-a transformat intr-un titlu de campioni. S-a vazut recent ce a facut Mirel Radoi la Steaua, o solutie de compromis in acest sezon ce a dus Steaua in criza, un lucru care s-ar fi putut petrece de acum 19 luni, daca Espanyol decidea sa il ia pe Galca. De aceea se poate spune ca Steaua a avut noroc cu Galca, un noroc pe care dupa un an de zile l-a aruncat ca pe un dinte stricat, in favoarea nepotismelor lui Gigi Becali.  

Galca a semnat luni un contract cu Espanyol pana la finalul acestui sezon si preia echipa de pe locul 12.



Galca prezinta strategia lui Espanyol. Spaniolii au vrut sa i-l sufle Stelei