Stranieri

Galca, laudat dupa Cupa Spaniei: "Un fotbal matematic". Reactia antrenorului roman

Costel Galca a calificat echipa Espanyol Barcelona mai departe in Cupa Spaniei, marti seara, iar presa iberica are cuvinte bune dupa debutul sau ca antrenor. 

"La debutul sau, Galca a realizat un fotbal matematic, oferind putere exact celei mai bune zone pe care Espanyol o are acum: atacul. Un gol a rezolvat rezultatul de de 1-1 si a calificat-o pe Espanyol in optimile de finala ale Cupei", scris miercuri ziarul As.

"Primul 11 al lui Galca la primul sau meci ca antrenor al lui Espanyol a fost ales bine, iar echipa a aratat un fotbal de control si cu constructii bune", mai scriu cei de la As.

Galca a declarat dupa meci ca "eram condusi cu 1-0, insa am reactionat bine. Am inceput sa jucam si au venit golurile, chiar daca inainte de a marca pierdusem zonele de la centrul terenului. Am gresit prima pasa des, insa echipa a revenit. Le-am spus jucatorilor ca am incredere in ei pentru ca au valoare mare si sa fie linistiti, pentru ca eu sunt responsabil. Avem o echipa cu jucatori talentati. Vorbesc de prezent, nu de trecut, nu vreau sa fac comparatii".

Espanyol a invins-o marti seara pe Levante cu 2-1 in Cupa Spaniei. Echipa lui Galca a fost condusa cu 1-0 din minutul 7, insa a revenit cu golurile lui Burgui (minutul 14) si Caicedo (minutul 51).

Costel Galca a semnat luni un contract cu Espanyol Barcelona pana la finalula acestui sezon. El a fost lasat in vara sa plece de la Steaua, dupa ce la primul sezon pe banca Stelei a adus o tripla istorica (titlu in campionat, Cupa Romaniei si Cupa Ligii), decizia fiind luata pe nepotismele lui Gigi Becali care l-a adus pe Mirel Radoi. Antrenor fara valoare, Radoi a fost la un pas sa rateze playoff-ul, fiind dat afara la timp si inlocuit cu un alt om de casa al lui Becali, Laurentiu Reghecampf. 



Galca, laudat dupa Cupa Spaniei: "Un fotbal matematic". Reactia antrenorului roman