Stranieri

Drama lui Plesan in Rusia: "Daca nu eram sportiv, muream"

Mihaita Plesan, unul dintre cei mai promitatori si talentati jucatori ai generatiei lui, a fost la un pas de o tragedie in Rusia la Volga Novgorod din cauza neglijentei medicilor.

"Acum un an si jumatate am avut o accidentare in timpul meciului la cap, mi s-au pus sapte copci pe marginea terenului, n-am fost dezinfectat bine si am luat un stafilococ. A fost o trauma. Sa nu te poti misca o luna si sa-ti spuna doctorul ca daca nu erai sportiv, nu rezistai", a declarat Plesan pentru Dolce Sport.

Plesan, 29 ani, a ajuns la Volga Novogorod in 2010 dupa ce a cazut in dizgratia patronului Stelei si a jucat un sezon la echipa a doua a clubului din Ghencea.

La Volga a bifat pana acum 34 de meciuri si a marcat doua goluri.

Dupa primele 19 etape din prima liga a Rusiei echipa lui Plesan ocupa locul 13 din 16 echipe si este prima peste linia retrogradarii.

In a doua parte a campionatului, care se va relua in martie, Plesan se va duela pentru salvarea de la retrogradare cu Krylia Sovetov (locul 14), noua echipa a lui Adrian Ropotan, si cu lanterna rosie Mordovia Saransk, echipa antrenata din aceasta iarna de Dorinel Munteanu.



Drama lui Plesan in Rusia: "Daca nu eram sportiv, muream"