Stranieri

Dorin Goian va ramane la Glasgow Rangers

Impresarul Florin Manea a declarat, vineri, pentru Daily Record, ca fundasul Dorin Goian va ramâne la Glasgow Rangers, indiferent în ce liga va juca echipa scotiana, informeaza site-ul tuttomercatoweb.com.

"I-am spus managerului Ally McCosit si proprietarului Charles Green ca Dorin Goian va ramâne la echipa. Vom mai avea si alte discutii dupa ce vom sti exact în ce liga va evolua Glasgow Rangers. Dar le-am comunicat ca Goian vrea sa ramâna la Glasgow Rangers si sa ajute clubul sa revin la un nivel înalt", a spus Manea.

Clubul Glasgow Rangers a fost exclus din prima liga scotiana, din motive financiare, în urma votului exprimat, la 4 iulie, de gruparile din Scottish Premier League.

Fundasul Dorin Goian, în vârsta de 31 de ani, mai are doi ani de contract cu Glasgow Rangers.

Clubul Glasgow Rangers, aflat în faliment, nu figura în calendarul campionatului Scotiei, editia 2012-2013. Fiscul britanic se afla într-un litigiu cu clubul scotian pentru recuperarea sumei de aproape 75 de milioane de lire sterline (93,5 milioane de euro) si a respins un plan de rambursare partiala a datoriilor, elaborat de consortiul de firme detinut de omul de afaceri Charles Green.

Green, fost presedintele al clubului Sheffield United, a fost nevoit sa creeze o noua societate pentru ca echipa sa supravietuiasca, dar pentru mentinerea formatiei în elita fotbalului scotian era necesar acordul cluburilor din Scottish Premier League. Rangers avea nevoie de cel putin opt voturi din 12 în Adunarea Generala a primei ligi.

Fondat în 1872, Glasgow Rangers, echipa urmarita în medie pe teren propriu de circa 45.000 de spectatori, a câstigat de 54 de ori campionatul, de 33 de ori Cupa Scotiei si o data Cupa Cupelor în 1972.

Sezonul trecut, Rangers a pierdut titlul national în favoarea rivalei Celtic Glasgow, dupa ce a fost penalizata cu zece puncte din cauza problemelor financiare.



Dorin Goian va ramane la Glasgow Rangers