Stranieri

Dan Petrescu urca din nou pe loc de Europa

Importanta gura de oxigen pentru Dan Petrescu si Dinamo Moscova in campionatul Rusiei dupa infrangerea suferita saptamana trecuta in derby-ul local cu Lokomotiv.

Formatia lui Petrescu a castigat, sambata, singurul meci programat in aceasta zi in etapa 18-a din Premier League, impunandu-se cu un categoric 3-0 in fata celor de la Ural. 

Granat a deschis scorul in minutul 28, in urma unui corner, cu o reluare din sase metri sub transversala.  In partea secunda Dinamo nu s-a rezumat la a apara fragilul avantaj si jucatorii lui Petrescu au atacat din ce in ce mai mult. 

Kuranyi a majorat avantajul moscovitilor in minutul 57 cu o lovitura de cap din centrul careului si tot el a trimis in bara cinci minute mai tarziu. 

Dinamo Moscova a primit o lovitura de la 11 metri in minutul 66 la un fault comis in careu asupra lui Denisov, dar internationalul rus Kokorin nu a reusit sa-l invinga pe portarul Solosin.

Acesta din urma l-a inlocuit in minutul 52 pe titularul Kot, accidentat la degajarea unui balon.  Kokorin s-a revansat in minutul 70 cu golul de 3-0 marcat spectaculos cu o deviere la coltul scurt din centrarea lui Jirkov. 

Echipa lui Dan Petrescu a urcat pe locul 5, ultimul care asigura participarea in Europa League, cel putin pana la meciurile pe care le au de disputat FC Krasnodar si Amkar Perm. 

Krasnodar joaca, duminica, in deplasare cu Krilia Sovetov, in timp ce Amkar Perm se deplaseaza luni pe terenul lui Rubin Kazan. 

In etapa urmatoare, ultima din acest an in Rusia, Dinamo Moscova joaca tot acasa cu cei de la Amkar Perm intr-un duel direct pentru cupele europene.



Dan Petrescu urca din nou pe loc de Europa