Stranieri

Dan Petrescu, prezentat oficial la Jeonbuk: ”Cel mai mare club din Asia. Sper să stau aici 10 ani”

Sursă foto: https://twitter.com/JeonbukFanPage

Antrenorul Dan Petrescu și-a ridicat în slăvi noua echipa Jeonbuk Hyundai Motors la prezentarea oficială care a avut loc în cursul zilei de marți.

”Este o onoare pentru mine să fiu aici la cel mai mare club din Coreea de Sud și din Asia. Sunt foarte emoționat și bucuros să fiu aici.

”Pentru suporteri cel mai important lucru este că Jeonbuk va câștiga, sunt sigur de asta, și îi vom face fericiți, cu siguranță. Va fi un moment bun pentru mine mâine (n.r. – joi), pentru că abia aștept să-mi întâlnesc jucătorii.

”Treabea mea este să-i motivez, să-i fac să fie pregătiți. Nu va fi ușor să le comunic tot ce vreau de la ei într-o singură zi. Avem nevoie de timp, să ne cunoaștem unii pe alții mai bine. Nu avem însă foarte mult timp la dispoziție, pentru că următorul meci este peste doar nouă zile”, a declarat Dan Petrescu.

Acesta a mai vorbit și despre fotbalul sud-coreean pe care îl știe de pe vremea când a antrenat în China vecină.

”Cred că fotbalul de aici este foarte agresiv, toate echipele joacă agresiv, pe atac. Și evident, cred că se joacă mult mai în viteză decât în alte țări. Nu va fi ușor, dar am încredere în echipă. Am urmărit câteva meciuri și am văzut că există calitate în echipă, iar dacă ai calitate sunt mari șanse să câștigi meciurile”, a mai spus Petrescu.

”Multe cluburi când m-au numit antrenor, au făcut-o când erau în poziții slabe, cum a fost Dynamo Moscova sau Al Nasr. Și le-am dus din acele locuri codașe pe poziția a patra. Acum treaba mea este să o duc pe Jeonbuk de pe cinci poate pe primul loc. În mod normal prefer să preiau o echipă de la început, să mă ocup de pregătirea din presezon, să aleg jucătorii, dar nu am putut rata oportunitatea de a veni la Jeonbuk.

”De-a lungul carierei am stat cinci ani la un club, trei ani, poate și un an, dar sper că poate aici să stau zece ani. Nu se știe niciodată, viața de antrenor este întotdeauna sub presiune, ai multe responsabilități”, a mai declarat Petrescu.

Dan Petrescu va fi ajutat la Jeonbuk de Bogdan Aldea și Valeriu Bordeanu, cei doi secunzi aleși să-l urmeze în Coreea de Sud.



Dan Petrescu, prezentat oficial la Jeonbuk: ”Cel mai mare club din Asia. Sper să stau aici 10 ani”