Stranieri

Cum au trait fotbalistii romani din Turcia cel mai devastator cutremur din ultima suta de ani

Sursă foto: https://twitter.com/GaziantepFK/

Gabriel Torje si Valentin Gheorghe sunt doi dintre jucatorii romani care evolueaza pentru echipe din Turcia, tara puternic afectata de doua seisme de peste 7.5 grade pe scara Richter si care au afectat puternic zona centrala si de sud-est a tarii.

Din fericire, cei doi romani s-au aflat la distanta de zona centrala a miscarilor telurice. Gabriel Torje, legitimat la Genclerbirligi in capitala Ankara, spune ca a simtit miscarea pamantului, dar ca nu a avut impactul din orase precum Gaziantep sau Hatay, cele mai afectate.

"S-a simtit si la noi, mai ales cel de dupa-amiaza. Tragedie mare, foarte multe decese, foarte multi oameni disparuti. E clar ca nu se poate juca in momentele astea. Cel putin o saptamana nu se va juca. Sunt foarte multi sportivi disparuti", a declarat Torje la Digisport.

Acesta spune ca nu a simtit primul cutremur care a avut loc luni dimineata la ora locala 4:17 minute si care a avut o magnitudine de 7.8 grade pe scara Richter.

"Sincer sa fiu, abia adormisem, ca am avut meci ieri. Nu l-am simtit pe cel din timpul noptii", a spus Torje.

In Turcia evolueaza si Valentin Gheorghe, jucator imprumutat de FCSB la Umraniyespor, o echipa de prima liga din partea asiatica a Istanbulului.

Gheorghe spune ca in Istanbul nu s-a resimtit cutremurul de luni dimineata.

Alexandru Maxim, fotbalist la Gaziantep, a anuntat ca este bine si ca a plecat din oras cu destinatia Germania inaintea producerii cutremurului care a curmat peste 1.000 de vieti omenesti.

Nu mai putin de sase echipe din Liga 2 se afla in Turcia in aceasta perioada pregatind reluarea campionatului. 

Este vorba de Csikszereda, Otelul Galati, Concordia Chiajna, Unirea Dej, FC Brasov si Minaur Baia Mare. 



Cum au trait fotbalistii romani din Turcia cel mai devastator cutremur din ultima suta de ani