Stranieri

Cum a ajuns Mircea Lucescu fara voia lui pe prima pagina a propagandei din Rusia

Sursă foto: https://twitter.com/rsportru/

Antrenorul roman de la Dynamo Kiev a vorbit intr-un interviu despre situatia din Ucraina si interzicerea sportivilor rusi de pe marile arene ale sportului mondial.

Declaratia lui Mircea Lucescu oferita pentru italienii de la Radio RAI a fost preluata de postul de televiziune Russia Today, unul interzis inclusiv in Romania pentru propaganda pe care o face politicii Kremlinului.

Lucescu spune ca nu este de acord ca sportivii rusi sa plateasca pentru deciziile oamenilor politici in ceea ce priveste invadarea militara a Ucrainei.

“Pentru mine, sportul n-are nimic de-a face cu politica. Oamenii trebuie sa-si continue activitatea, indiferent de tara din care provin.

“Nu sunt de acord cu retragerea dreptului de participare pentru sportivii rusi. Ei trebuie sa concureze. Aceste sanctiuni nu trebuiau luate, sportul trebuie doar sa ajute”, a declarat Mircea Lucescu, cei de la RT spunand ca “a protestat”.

Mircea Lucescu a antrenat in cele doua tari aflate acum in razboi si a mai spus ca niciodata nu si-a imaginat ca se va ajunge la un conflict precum cel pe care il vedem zilele acestea.

“Problema e una politica...au trait pana acum ca fratii. Va fi o batalie lunga si nimeni nu va iesi invingator”, concluzioneaza Mircea Lucescu.

Acesta a ajuns in Romania dupa mai multe zeci de ore petrecute pe drum la cateva zile dupa inceperea razboiului din Ucraina.

Aproape 1000 de civili au fost ucisi de la inceputul ostilitatilor, iar imaginea cu o maternitate din Mariupol bombardata de rusi a facut inconjurul lumii.

In Romania au ajuns peste 350.00 de refugiati ucraineni, iar aproape o treime dintre acestia au ales sa ramana in tara noastra.



Cum a ajuns Mircea Lucescu fara voia lui pe prima pagina a propagandei din Rusia