Stranieri

Atac rasist la adresa lui Ianis Hagi!

Sursă foto: https://twitter.com/RangersFC

Nici nu a apucat sa debuteze pentru Glasgow Rangers, ca Ianis Hagi are parte de o prima intrare prin alunecare in Scotia.

O pretinsa actrita de comedie pe nume Janey Godley, cel mai probabil in lipsa de admiratori, si-a gasit momentul sa refuleze pe Twitter dupa imprumutul lui Ianis Hagi la Rangers.

Comentariul acesteia este unul mai mult decat rautacios, fiind o jignire gratuita la adresa lui Ianis Hagi si a poporului roman in general.

”Comunitatea tiganilor din Glasgow nu este una exclusiv formata din romani (majoritatea sunt din Romania, Slovacia si Cehia), iar Ianis Hagi este de fapt nascut in Trucia, dar joaca pentru Romania sub forma de imprumut la Rangers. Sarbatoresc faptul ca tiganii din Glasgow vor fi bucurosi pentru asta”, a scris Janey Godley pe Twitter.

Un mesaj cat de se poate de rasist care, in mod normal, ar trebui sa atraga reactii dintre cele mai virulente.

N-ar fi chiar prima oara cand romanii sunt asimilati cu tiganii in Occident. Ne amintim de un meci Franta - Romania pe Stade de France prefatat in afis cu imaginea unui tigan lautar sau de glumele proaste ale francezilor in diverse emisiuni televizate.

Paradoxul e ca atunci cand intalnim natiuni pretins mai civilizate decat suntem noi, vezi suedezi, norvegieni si altii, tot noi suntem ”rasisti”.



Atac rasist la adresa lui Ianis Hagi!