Stranieri

Andone simte din nou plăcerea jocului de fotbal la o echipă mică din Spania. De ce a refuzat oferta de la Rapid

Sursă foto: https://twitter.com/CD_Eldense/

Atacantul Florin Andone a fost curtat în vară de Rapid, dar în cele din urmă a ales să continue carieră în Spania.
Andone, convocat la echipa națională pentru dubla cu Belarus și Andorra din preliminariile EURO 2024

Florin Andone evoluează în prezent la Eldense, o nou-promovată în liga secundă din fotbalul spaniol și spune că este mulțumit de alegerea făcută.

”Sunt foarte mulțumit la Eldense. Sunt la doar două ore de casa mea și fac zece ani de când n-am mai fost atât de aproape. Vine toată familia să mă vadă jucând.

”Vara aceasta singurele oferte pe care le-am avut au fost de afară, din Turcia și România. În Spania lucrurile s-au mișcat ceva mai greu. Am 30 de ani, doi copii și am stat mult timp departe de familie. Nu am vrut să plec pentru a câștiga mai mulți bani. Am căutat un loc în Spania pentru a juca și Eldense a apărut fără să mă gândesc. Nu s-a pus problema nici de bani, nici de condiții. Am vrut un loc unde să fiu dorit. Într-o seara am semnat deja contractul”, a declarat Florin Andone într-un interviu pentru publicația spaniolă AS.

Florin Andone are 25 de selecții și două goluri pentru echipa națională a României.

”Am fost la multe echipe din prima ligă spaniolă, în Premier League și la un gigant precum Galatasaray, unde am jucat în Liga Campionilor. În final, toate echipele sunt egale. Bucuria îți este dată de teren și de faptul că poți juca. Acum am ajuns la acest club nou promovat, micuț și care vrea să crească. Concluzia mea este că poți fi mai fericit într-un loc precum acesta decât la vreo echipă din Primera. Din fericire, mi-a mers bine în fotbal și deja am gustat din bucuria de pe teren”, a mai spus Andone.

În vârstă de 30 de ani, Florin Andone a marcat două goluri în cele șase meciuri disputate pentru CD Eldense în La Liga 2. Acesta a punctat în meciurile cu Eibar și Espanyol.

Andone a adunat deja aproape 400 de minute pe teren în actualul sezon, după ce sezonul precedent n-a avut decât 534 de minute adunate în tot sezonul pentru Las Palmas, de asemenea în liga secundă spaniolă.

CD Eldense este o echipă din orașul Elda, în provincia Alicante din Spania, foarte aproape de Elche și Murcia.

Echipa își dispută meciurile de acasă pe un stadion de nici măcar 5.000 de locuri.



Andone simte din nou plăcerea jocului de fotbal la o echipă mică din Spania. De ce a refuzat oferta de la Rapid