Ligue 1

Testul adevarului pentru Paris Saint Germain

Ajunsi la sefia clasamentului din Ligue 1 dupa victoria obtinuta în deplasare cu Nancy, milionarii de la Paris Saint Germain au de trecut un test de foc, sâmbata dupa-amiaza, contra lui Saint-Etienne, formatia lui Banel Nicolita.

Cu 22 de puncte dupa 10 etape PSG este liderul pe care toata lumea îl astepta în prima liga franceza. În pofida investitiilor masive facute în vara de patronii din Qatar, startul sezonul a fost mai degraba greoi si prima victorie s-a lasat mult asteptata.

PSG are patru victorii si o remiza în ultimele cinci meciuri, dar nici Saint-Etienne nu sta mai prejos, verzii fiind neînvinsi în ultimele sase jocuri din Ligue 1.

Dincolo de perspectiva luptei pentru suprematie în campionat, oficialii de la PSG se gândesc la lovituri senzationale pe piata transferurilor în viitor. Dupa ce presa franceza a anuntat ca PSG pregateste 100 de milioane de euro pentru a-i aduce în orasul luminilor pe Cristiano Ronaldo si Jose Mourinho, ultimele informatii din Hexagon vorbesc despre un interes tot mai mare pentru Neymar.

Nu ar fi prima oara când PSG lanseaza în fotbalul european un star brazilian, transferul lui Ronaldinho de la Gremio fiind cel mai bun exemplu în acest sens.

Coborâti pe locul trei dupa ce meciul cu Olympique Lyon a fost anulat din cauza conditiilor metei nefavorabile, jucatorii de la Olympieque Marseille au o misiune dificila, duminica, pe terenul corsicanilor del a Ajaccio.

Formatia lui Adrian Mutu vine dupa un 4-4 incredibil pe terenul celor de la Lorient, meci în care internationalul român a spart gheata în prima liga franceza.

Programul complet al etapei a 11-a din Ligue 1:

Vineri
Stade Brest v FC Lorient (21:45)

Sâmbata
Paris St Germain v St Etienne (18:00)
ES Troyes AC v Montpellier HSC (21:00)
Evian Thonon Gaillard FC v Lille (21:00)
Nice v AS Nancy (21:00)
Stade Rennes v Stade de Reims (21:00)
Valenciennes v Sochaux (21:00)

Duminica
Ajaccio v Olympique Marseille (15:00)
Olympique Lyon v Bastia (18:00)
Girondins Bordeaux v Toulouse (22:00)



Testul adevarului pentru Paris Saint Germain