Ligue 1

Sezonul din Franta s-a incheiat din cauza coronavirusului. Urmeaza si Romania modelul?

Sursă foto: https://twitter.com/iusport/

Fotbalul din Franta nu se va mai relua in acest sezon, au anuntat autoritatile de la Paris.

Premierul Edouard Philippe a anuntat, marti, ca cel putin pana in septembrie in Franta nu se va mai disputa niciun meci oficial de fotbal.

Astfel, campionatele de Ligue 1 si Ligue 2 au fost incheiate prematur din cauza pandemiei de coronavirus">coronavirus.

Anuntul premierului Philippe a avut loc intr-un discurs tinut in fata Adunarii Nationale.

"Mari evenimente sportive nu vor mai avea loc inainte de septembrie. Sezonul 2019/2020 de fotbal nu se va mai relua", a spus premierul francez.

Ramane acum ca autoritatile fotbalistice sa decida ce se va intampla cu titlul de campioana, cu echipele retrogradate si cu formatiile care vor reprezenta Franta in viitoarea editie a cupelor europene.

Paris Saint-Germain avea un avans de 12 puncte in fata lui Olympique Marseille la intreruperea competitiei din cauza pandemiei de coronavirus.

La retrogradare Toulouse are 10 puncte in urma penultimei clasate Amien, cu zece etapa ramase de disputat. Nimes ocupa locul 18, ultimul retrogradabil.

Primele doua clasate din liga secunda franceza sunt Lorient si Lens.

Liga Profesionista din Franta planuise in urma cu o saptamana reluarea sezonului pe 17 iunie si incheierea acestuia pe 25 iulie.

Un plan insa de care autoritatile politice din Hexagon nu au tinut seama.

In Franta au murit 23.000 de oameni din cauza coronavirusului.

Fotbalul din Franta a fost suspendat la 13 martie, iar masurile restrictive impuse populatiei raman in vigoare pana la 11 iunie.

Ramane de vazut ce se va intampla in Romania, tara care a copiat pana acum aproape la litera masurile adoptate de Franta in lupta impotriva coronavirusului.

Stare de urgenta din Romania se incheie pe 15 mai, iar LPF si FRF au trimis autoritatilor un plan pentru reluarea Ligii 1 la 7 sau 14 iunie.



Sezonul din Franta s-a incheiat din cauza coronavirusului. Urmeaza si Romania modelul?