Liga 1

Viitorul lider in Liga 1 dupa 4-0 cu ACS Poli Timisoara

Viitorul a obtinut, vineri seara, al treilea succes consecutiv in Liga 1, scor 4-0 (3-0), cu nou-promovata ACS Poli Timisoara, o victorie categorica in urma careia formatia lui Gheorghe Hagi a urcat pe primul loc cu cel mai bun atac din campionat.

Adnan Aganovic a deschis scorul in minutul 7 la prima actiune importanta de atac a celor de la Viitorul. Acesta si-a intors adversarul direct de doua ori inainte sa finalizeze cu un sut spectaculos la coltul lung.

Foarte bine a judecat faza si arbitrul Radu Petrescu, acesta lasand jocul liber pentru un fault in marginea terenului.

Timisoara a avut sansa egalarii dupa doar doua minute la o faza fixa. Ganea a dat pe langa minge in propriul care si astfel mingea a ajuns la Cinu in pozitie de finalizare. Rimniceanu a fost atent si a blocat.

In minutul 23 Ianis Hagi a majorat avantajul celor de la Viitorul cu un sut din afara careului. Mingea deviata de Cinu a intalnit si bara inainte de a intra in poarta.

Minutul 45 a adus si golul al treilea pentru Viitorul la capatul unei faze colective de toata frumusetea. Mingea a ajuns in interiorul careului la Tanase, acesta a preluat si a finalizat cu sut superb la coltul lung.

Intrat in partea secunda in locul lui Ianis Hagi, Banel Nicolita si-a trecut numele pe lista marcatorilor in minutul 69 la capatul unei faze in care tot el depasise trei adversari.

Chitu, si el intrat tot in partea secunda, avea sa rateze in minutul 84 o buna ocazie, sutul acestuia cu stangul din marginea careului trecand putin pe langa poarta.

Este doar pentru a treia oara cand Viitorul marcheaza patru goluri intr-un meci de Liga 1. Ultima oara acest lucru s-a petrecut sezonul trecut in fata celor de la Botosani.

Viitorul ajunge asadar la 16 dupa patru victorii si patru remize in cele opt etape de Liga 1, avand cel mai bun atac din campionat, cu 17 goluri reusite.

De cealalta parte, ACS Poli Timisoara continua sa se zbata in neputinta fiind de pe acum una dintre echipele care se va lupta pentru evitarea retrogradarii in Liga 1.

Caseta tehnica

FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Rimniceanu - Ciupe, Hodorogea, Mitrea, Ganea (72 Boli) - Filip, Nedelcu, Achim - I. Hagi (54 Nicolita), Tanase, Aganovic (72 Chitu).

ACS Poli Timisoara (antrenor Dan Alexa): Kirschstein - Belu, Luchin, Canu, D. Popescu - Melinte (46 Goga), Llorente (61 Popovici) - Barbut, Croitoru, Curtean (57 Artean) - Elek.

Au arbitrat: Radu Petrescu - Vasile Marinescu, Mihai Artene; rezerva: Denis Haidiner.



Viitorul lider in Liga 1 dupa 4-0 cu ACS Poli Timisoara