Liga 1

Vaslui invinge Dinamo pe Arena Nationala

Vaslui s-a impus cu 1-0 în meciul din deplasare cu Dinamo de pe Arena Nationala, singurul gol al meciului fiind marcat de Lucian Sânmartean în prima repriza. Câinii rosii n-au aratat nimic în acest meci, n-au avut ocazii si au ramas si în inferioritate numerica pe final, dupa ce Luchin a fost eliminat.

Pozitiile în clasament si telurile celor doua echipe pentru finalul acestui an anuntau înca din start un meci echilibrat pe Arena Nationala. Niciuna dintre formatii nu-si permitea pasi gresiti în ultimele etape ale turului de campionat, ambele dorind o victorie care sa le tina aproape de plutonul fruntas.

La primul lor meci pe Arena Nationala, vasluienii au dominat usor prima repriza, în ciuda unui joc strâns, încins si lipsit de realizari. Apararile celor doua combatante au fost la înaltime si au oprit înca din faza incipienta orice tentativa de constructie, astfel ca fazele de poarta au fost o raritate.

Imaginea dezamagitoare a primei reprize a fost salvata de golul reusit de Lucian Sânmartean în minutul 37. Mijlocasul moldovenilor a prins un sut fabulos din marginea careului, din pozitie centrala, mingea lovind bara din stânga înainte de a intra în poarta.

Bonetti si-a împins elevii în atac dupa pauza si l-a trimis pe Tucudean în teren pentru a întari ofensiva. Însa lipsa de inspiratie si starea de nervozitate continua din tabara câinilor rosii au facut ca poarta lui Dani Coman sa nu fie prea mult si serios încercata.

Iar cu un sfert de ora înainte de final Dinamo a ramas cu un om în minus, Luchin fiind eliminat direct de Marius Avram pentru un fault în pozitie de ultim aparator. Luchin putea primi rosu si câteva minute mai devreme, dup ce i-a spart buza cu cotul lui Caue la un duel aerian.

Dinamo: Balgradean - Rus, Luchin, Koulibaly, Pulhac (Filip '72) - D. Grigore - Danciulescu, C. Matei (Issa Ba '58), Munteanu, Curtean (Tucudean '46) - Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

FC Vaslui: Coman - Milanov, Celeban, Varela, Salageanu -Jumisse, Caue - Varga (Antal '64), Stanciu (Costin '89), Sânmartean (Sburlea '75) - Niculae. Antrenor: Viorel Hizo.



Vaslui invinge Dinamo pe Arena Nationala