Liga 1

VAR-ul interpretat greșit la meciul FCSB – Farul. Ce sancțiune a primit operatorul din camera VAR

Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat un punct de vedere oficial din partea furnizorului tehnologiei VAR la meciurile din Liga 1.

Pe baza verificării VAR un gol marcat de Farul prin Louis Munteanu a fost anulat considerându-se poziție afară din joc, deși din imagina stop cadru oferită la televizor era mai mult decât evident că ultimul fundaș de la FCSB (n.r. – Dawa) îl ținea în joc pe atacantul echipei oaspete.

”La meciul FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 a existat o situaţie de analiză a unei posibile poziţii afară din joc, soluţionată greşit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete.

Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariţia unor denaturări ale distanţelor dintre jucătorii implicaţi în analiza fazei suspecte de ofsaid.

Operatorul de reluări a utilizat greşit procedura numită triangulaţie, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer şi, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menţionat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obişnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, şi pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat eronat.

”Pentru greşeala din meci operatorul de reluări a fost sancţionat şi reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”, se arată într-un comunicat al FRF.

Meciul FCSB - Farul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, oaspeții egalând dintr-un penalty în minutul 90+3.



VAR-ul interpretat greșit la meciul FCSB – Farul. Ce sancțiune a primit operatorul din camera VAR