Universitatea Craiova

Oltenii de la CSU Craiova trag pentru cupele europene

Preluarea echipei din Banie de cuplul de antrenori format din Sorin Cirtu si Emil Sandoi a redresat serios corabia naufragiata de conducerea lui Ionel Ganel si dupa opt etape de la venirea celor doi la CSU Craiova a inmugurit chiar ideea unei participari in Europa League.

"Vreau sa joc in cupele europene. La pozitia din clasament pot sa sper si aici. Aceasta zestre de 19 puncte nu este suficienta pentru salvarea de la retrogradare, dar la fel de bine ne putem gandi si la cupele europene. Este cel mai aprig disputat campionat dupa 2000, cred eu. Sunt si echipe care umbla la organizarea meciurilor. De exemplu Botosani a jucat vineri, iar eu am jucat meci de cupa miercuri, si apoi am jucat noi cu Botosani sambata. Si meci important era Craiova-Botosani pentru a fi arbitrat de cel mai bun antrenor din Romania? Pentru mine Tudor este unul dintre cei mai buni din arbitrajul romanesc. Nu gandesc pervers, dar pot sa-mi pun intrebari”, a declarat Sorin Cirtu la Digi Sport.

Antrenorul celor de la CSU Craiova a mai spus ca nu l-ar deranja sa joace finala Cupei Romaniei cu Steaua, iar echipa din Ghencea sa fie la acea ora castigatoarea titlului, situatie in care potrivit opiniei sale Craiova ar juca in cupele europene.

Cirtu nu este la curent cu ultima directiva UEFA care spune ca intr-o astfel de situatie in care finala unei cupe nationale este castigata de formatia care obtine si titlul, echipa din finala nu mai are drept de joc in cupele europene ca si pana acum, si ca locul de Europa League se acorda formatiei cel mai bine clasata in campionat, in cazul Romaniei formatiei de pe locul patru.

CSU Craiova este in acest moment, dupa 13 etape, la sase puncte de locul trei in clasamentul Ligii 1.

[news-110446]



Oltenii de la CSU Craiova trag pentru cupele europene