Liga 1

Universitatea Craiova și CFR Cluj se vor lupta pentru un loc în barajul pentru Conference League

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Victoria celor de la Sepsi în finala Cupei României Betano de miercuri seară, care a adus echipei din Sf. Gheorghe un loc în preliminariile Conference League, mai lasă doar un singur loc liber pentru barajul care asigură un loc în ediția viitoare a cupelor europe. Acesta va fi al lui CFR Cluj sau al Universității Craiova, una dintre ele va merge în baraj, unde va trebui să câștige pentru a ajunge în Conference League.

Întrucât România nu și-a schimbat poziția în clasamentul coeficienților UEFA, rămânând pe locul 25, Liga 1 a României va trimite campioana Farul în turul I preliminar al Ligii Campionilor 2023/2024, și trei echipe în turul II preliminar al Conference League 2023/2024, dintre care una fiind câștigătoarea Cupei României Betano.

Cum Sepsi a câștigat Cupa, are unul dintre cele trei locuri de Conference League asigurate, alături de FCSB -  ocupanta finală a locului secund din Liga 1.

Astfel, rămâne al treilea loc de Conference League disponbil, pentru care se vor lupta în ultima etapă din playoff echipele aflate pe locurile 3 și 4 din Liga 1, adică CFR Cluj și respectiv Universitatea Craiova contra echipei clasate barajul primelor două clasate din playout-ul Ligii 1, FCU Craiova 1948 sau FC Voluntari.

CFR sau U Craiova, cea care va prinde locul 3 în playoutul Ligii 1, va juca un baraj pentru Conference League cu FCU Craiova 1948 sau FC Voluntari.

CFR are acum 42 de puncte și se află pe locul 3 în playout, iar Craiova are 40 de puncte și este pe locul 4. CFR va juca cu Farul și are nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate pentru a prinde un loc de baraj în Conference League, în ultima etapă din playofful Ligii 1. Oltenii au doar varianta victoriei cu Sepsi pentru a urca pe locul al treilea în Liga 1 și a nu rata barajul pentru cupele europene, stând același timp la mâna clujenilor.

Așadar, fie CFR fie U Craiova vor juca în baraj, dar la capătul acestuia ar putea să nu ajungă în Conference League.



Universitatea Craiova și CFR Cluj se vor lupta pentru un loc în barajul pentru Conference League