Liga 1

Un celebru Steaua - Dinamo aratat cu degetul pentru blat

Sursă foto: sport.ro

Fostul mare arbitru international Adrian Porumboiu a facut afirmatii grave cu privire la meciul Steaua - Dinamo din 10 mai 1997.

Meci intrat in istorie nu neaparat prin rezultatul final, 3-1 in favoarea ros-albastrilor, cat in special prin incendierea peluzei de sub tabela fostului stadion Ghencea de catre ultrasii lui Dinamo.

”Am fost la un Steaua - Dinamo care a fost un blat ordinar. Atunci cand au dat foc la tribune, acel 3-1, da. Meciul era agitat in tribuna, dar mi-am dat seama ca era o porcarie de meci, nu sunt tantalau. La final au venit Marius Lacatus si Florin Prunea si au spus Nea Adi, bine ca s-a terminat asa. A fost o pacaleala de meci”, a povestit Adrian Porumboiu pentru Gazeta Sporturilor.

Porumboiu aduce drept argument in favoarea declaratiilor sale faptul ca a fost martor ocular la masa de protocol dinaintea meciului, unde conducerile celor doua cluburi au mancat impreuna si au schimbat diverse amabilitati.

”Intre echipe era o ura pe viata si pe moarte, Ce cautau sa manance acolo? Se practica la nivel international, dar doar delegatiile echipelor. Era Cornel Dinu la masa, era si Alex Radulescu, care a ajuns seful sindicatului fotbalistilor”, a mai spus Porumboiu.

Un an mai tarziu, in 1998, Steaua o invingea pe Dinamo, cu 5-0, pe acelasi stadion din Ghencea.

Reactie

Din partea Stelei de atunci a reactionat Valeriu Rachita.

”Cred ca e o gluma de-a lui Adrian Porumboiu. A fost un meci ca intotdeauna intre Steaua si Dinamo. Am jucat in sapte derby-uri si nu s-a pus niciodata problema de asa ceva”, a comentat fostul stelist la Pro x.



Un celebru Steaua - Dinamo aratat cu degetul pentru blat