Liga 1

Stiati ca? Pentru stelisti si rapidisti

In lumea suporterilor de fotbal din Romania exista diverse sicane atunci cand se pronunta sau se aduc in discutie numele cartierelor de casa ale Stelei si Rapidului, Ghencea si respectiv Giulesti. Haideti insa sa punem mana nitel pe o carte (nu ca sa facem cornete) si sa lasam glumele proaste la o parte, ca sa vedem de unde provin real aceste nume de cartiere, pentru cultura generala. E drept, de la ceea ce scrie mai jos pot porni alte glume proaste, dar macar mai inteligente si mai bazate pe fapte reale.

Cartierul Ghencea – Numele Ghencea vine din limba turca. Pe vremea fanariotilor, Ghenci-aga se numea seful arnautilor din garda domneasca. In acea zona s-a ridicat o biserica, iar biserica se numea a Ghencei.

Cartierul Giulesti – Cartierul Giulesti a fost un sat in afara Bucurestiului, care a fost locuit de mii de ani. In zona s-au descoperit vestigii arheologice din mileniul al IV-lea I.E.N, care au luat numele culturii Giulesti-Boian. In secolul al XVII-lea, in zona se aflau mai multe catune, unul dintre ele pe nume Giulesti-Tigania, avand si o biserica. Numele de Giulesti provine insa de la familia Julestilor, niste boieri care aveau multe proprietati in zona.

Asadar, stelistii sunt usa de biserica, iar rapidistii "juleau" de milenii.



Stiati ca? Pentru stelisti si rapidisti