FCSB

Steaua pierde in fata locului 5 din Azerbaidjan

Steaua a suferit o prima infrangere ingrijoratoare in cantonamentul din Antalya, dupa ce a pierdut la limita, scor 0-1, in fata formatiei la care mai activeaza romanul Cristi Pulhac si Ifeanyi Emeghara, FC Qabala. Mihai Pintilii si Raul Rusescu au semnat cele mai mari ocazii ale ros-albastrilor.

In pofida faptului ca Gigi Becali a promis ca nu vom mai avea "ceprivilegiul" de a-l urmari la lucru pe brazilianul Adi Rocha nici macar un minut in tricoul Stelei, Laurentiu Reghecampf a inceput primul amical din Turcia cu acesta in formula de start. Si aceasta nu a fost singura surpriza furnizata de "ceReghe", Mihai Costea fiind inregimentat, la randu-i, in vederea unui transfer pe ultima suta de metri la azerii de la FK Khazar Lankaran.

Momentele bune ale primei reprize au fost impartite in mod egal, cu un plus la capitolul periculozitate in dreptul azerilor de la FC Qabala. In prima faza, Cristi Tanase a incercat voleul din interiorul careului (10"™), pentru ca Mihai Costea sa trimita imprecis cu capul, zece minute mai tarziu, la capatul unui nou moment marca "ceDodel", care a centrat foarte bine din flancul stang.

Finalul primei parti, insa, i-a apartinut noii formatii a lui Cristi Pulhac. Cu zece minute inainte de ultimul fluier, Dodo ne-a demonstrat ca "cestie" mai bine cu capul decat Mihai Costea, trimitand din 7-8 metri la radacina barei. Faza la care Tatarusanu a fost atent si a profitat la maximum de cei 198 cm inaltime ai sai. La atacul urmator, senegalezul Moustapha Dabo a fost citit, la randu-i, de goalkeeperul stelist, care a anulat o verticalizare inspirata a adversarilor.

Stelistii puteau primi o lovitura de pedeapsa in minutul 41, cand Alex Chipciu a fost deposedat in mod neglijent de Ifeanyi Emeghara, fost jucator al lui Poli Timisoara si al Stelei, ultima formatie din Romania pe la care a trecut.

La pauza, "ceReghe" a operat patru schimbari: Raul Rusescu (Adi Rocha), Stefan Nikolic (Mihai Costea), Adi Popa (Cristi Tanase) si Paul Parvulescu (Iasmin Latovlevici). Ocaziile, insa, aveau sa vina tot din gheata titularilor, in speta Mihai Pintilii (56"™), care nu a putut deschide scorul singur din fata portii la capatul unei faze in care defensiva azera gresit flagrant. 

Mijlocasul la inchidere al ros-albastrilor a fost "ceajutat" in acest sens de Alex Chipciu, autorul a 3-4 suturi imprecise din marginea careului advers. Ocaziile Stelei au ajuns la punctul culminant in minutul 73, faza in care Raul Rusescu, scapat singur cu portarul, l-a scos din nou in evidenta pe goalkeeperul Qabalei.

Colac peste pupaza, cinci minute mai tarziu, Dodo a finalizat cu gol un contraatac periculos al ocupantei locului 5 din Azerbaidjan si astfel s-a scris istoria primului amical al ros-albastrilor in cantonamentul din Antalya.

Steaua-FC Qabala a fost LIVE pe site.



Steaua pierde in fata locului 5 din Azerbaidjan