FCSB

Steaua greseste si plateste. Infrangere cu modesta FK Baku

Primul cantonament de iarna a fost incheiat de Steaua cu o noua infrangere, a treia, dupa cele cu FC Nurnberg (1-5) si FC Lucerna (0-1). De aceasta data campioana Romaniei a cedat cu 0-2 in fata azerilor de la FK Baku, a cincea clasata sezonul trecut.

Doua erori au stat la baza rezultatului final, ambele speculate de jucatorii de la Baku. Steaua nu doar ca nu a castigat, dar ramane cu un singur gol din actiune in cele cinci meciuri disputate la Marbella, cel inscris de Piovaccari cu Union Berlin. Cealalta reusita I-a apartinut lui Neagu din lovitura libera in meciul cu Nurnberg.

Steaua a inceput promitator si a controlat jocul in fata unei echipe organizate, insa destul de limitata ca exprimare pe teren. Intreg echilibrul Stelei s-a rupt in minutul 17 dupa ce Georgievski a gresit o preluare si a pus formatia adversa pe contraatac. Croatul Solnic a deschis scorul si pentru Steaua a urmat o noua cursa de recuperare.

Pana la pauza Steaua nu a pus in pericol poarta adversa. Doar sutul lui Stanciu paralele cu linia portii si centrarea lui Bourceanu pe sub care a trecut Szukala fiind faze demne de retinut.

La trei minute de la reluare Baku a mai lovit o data dupa o eroare a lui Szukala. Presat de doi adversari, fundasul polonez a pierdut mingea in propriul careu si Alasgarov l-a invins pe Nita cu un sut pe jos.

Steaua s-a aruncat in atac si a ratat doua mari ocazii de gol pana la finalul intalnirii. Mai intai Neagu l-a intins serios pe portarul advers Mamedov cu un sut din lovitura libera (min.65), pentru ca apoi lui Keseru sa-i lipseasca doar cativa centimetri pentru o reluare decisiva cu latul din centrarea aceluias Neagu (min.84).

Steaua a inceput meciul in formula:  Nita - Georgievski, Suzkala, Gardos, Latovlevici - Bourceanu, Tanase - Popa, Stanciu, Chipciu - Piovaccari.



Steaua greseste si plateste. Infrangere cu modesta FK Baku