FCSB

Steaua a facut scor in meciul de prezentare cu Litex

Steaua s-a impus cu 3-0 în meciul amical disputat în Ghencea cu bulgarii de la Litex Lovech, un meci în care Laurentiu Reghecampf a prezentat toti jucatorii avuti la dispozitie. Golurile stelistilor au fost marcate de Dumitras, Chipciu si Mihai Costea.

La primul test adevarat în fata propriilor suporteri, Steaua a avut-o ca adversara pe Litex Lovech. Meciul cu echipa din Bulgaria avea sa fie pentru Reghecampf ultima ocazie pentru a se decide asupra primului unsprezece cu care va aborda startul noului sezon fotbalistic.

În fata celor 10.000 de suporteri care au vrut sa-si vada favoritii la treaba în meciul de prezentare, Steaua n-a prea avut probleme cu Litex. Echipa din Ghencea a avut initiativa înca din primele minute, a avut o posesie mai buna, dar si mai multe faze construite spre ofensiva.

Dumitras a semnat prima sansa de gol a Stelei înca din minutul 6, pentru ca în minutul 23 Adi Rocha sa se afle si el foarte aproape de deschiderea scorului. Seria de ocazii a Stelei a continuat cu doua sanse ratate de Cristi Tanase, pentru ca în minutul 37 stelistii sa reuseasca sa modifice tabela.

Scorul a fost deschis de Andrei Dumitras dupa o lovitura de colt a ros-albastrilor. Bourceanu a centrat perfect de pe dreapta, Andrei Dumitras a venit excelent lansat din spate si a reluat imparabil sub transversala. Scorul pauzei a fost stabilit în ultimul minut al primei reprize de Alexandru Chipciu. Acesta a fost lansat excelent pe contraatac de Cristi Tanase, a intrat cu mingea în careu, unde a pus din fenta portarul la pamânt si apoi a sutat cu efect pe jos în poarta goala.

Trupa lui Hristo Stoicikov a reusit de putine ori sa puna probleme în jumatatea Stelei si chiar si mai rar a reusit sa trimita mingi periculoase spre poarta ros-albastrilor.

Laurentiu Reghecampf a schimbat aproape întreaga echipa la pauza, printre cei intrati aflîndu-se si fratii Costea. Florin Costea a fost cel care a amenintat serios în trei rînduri poarta bulgarilor, primul sut ocolind tinta pentru ca urmatoarele doua sa fie parate.

A fost nevoie de inspiratia celuilalt Costea pentru ca si repriza a doua sa fie cu gol. Tanase l-a lansat superb pe contraatac pe Mihai Costea, acesta ajuns în fata portarului si a saltat elegant mingea peste el spre coltul din dreapta ducând scorul la 3-0.

 



Steaua a facut scor in meciul de prezentare cu Litex