FCSB

Sergiu Nicolaescu, comparat cu Gigi Becali

Sergiu Nicolaescu, incetat din viaTa joi dimineaTa la varsta de 82 de ani, a fost criticat dur post mortem de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a pus pe picior de egalitate munca de regizor a lui Nicolaescu cu titlul de cel mai bun romam pentru Gigi Becali, in intenTia de a minimiza valoarea operei fostului regizor.

In editorialul "zMoartea domnului Nicolaescu", Cristian Tudor Popescu scrie:

"Niciodata, niciunde, nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a starnit vreo emotie. Ma numar printre astfel de handicapati sufleteste, nu multi, din fericire pentru vigoarea romanilor ca natie.

Domnul Nicolaescu a fost, cu siguranta, cel mai bun manipulator al maselor de figuranti neplatiti in cinematografia romana sub comunism. Altfel, opera sa este o uriasa, sistematica si tenace colectie de clisee, conserve de cinema in sos de viu

Umorul si sensibilitatea domnului Nicolaescu sunt perfecte pentru a-l face sa rada sau sa verse o lacrima pe domnul Becali

Ultimul film al domnului Nicolaescu vazut de subsemnatul a fost "Poker", dupa care am simtit nevoia sa ma spal cu spirt pe ochi.

Nicio idee cinematografica originala nu tulbura acest maret edificiu - singurele impuritati creative pot fi gasite printre dialogurile si situatiile imaginate de scenaristul sau, Titus Popovici.

Azi daca asupra evidentei ca domnul Nicolaescu este cel mai mare regizor roman sunt unii care mai cartesc, domnul Becali este cel mai bun roman fara niciun fel de discutie".

Sergiu Nicolaescu a regizat 70 de filme in care au aparut unii dintre cei mai mari actori romani.

El a incetat din viaTa joi 3 ianuarie 2013, la ora 8:20, la Spitalul Elias din Bucuresti, in varsta de 82 de ani, in urma unor complicaTii ale unei peritonite detectate tarziu.

Nicolaescu iesise din politica pe 12 decembrie 2012. Pe 26 decemrie 2012 a fost internat la Elias cu probleme digestive, pentru ca la operaTia suferita pe 28 decembrie doctorii sa descopere ca suferea de peritonita (perforarea apencicelui, cauzata de o infecTie). Desi iniTial s-a spus ca operaTia a decurs bine si ca recuperarea decurge pozitiv, Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie 2013 din cauza complicaTiilor infecTiei ce avansase in organism, culiminate cu o infecTie pulmonara si stop cardiac. Regizorul suferea de asemenea, din anul 2000, de o boala digestiva care l-a adus in imposibilitatea de a se hrani cu cateva zile inainte de internarea de pe 26 decembrie 2012, el ajungand la spital foarte slabit.



Sergiu Nicolaescu, comparat cu Gigi Becali