FCSB

Prima reactie a lui Marica dupa transferul la Steaua

Ciprian Marica a devenit, joi seara, jucatorul echipei Steaua cu acte in regula. Vedeti mai jos ce a declarat noul jucator al campioanei Romaniei.

"Dupa plecarea de la Konyaspor mi-am dorit in prima faza sa joc in continuare la o echipa din strainatate. Regulamentele nu mi-au permis insa sa fiu legitimat decat incepand de acum, din luna ianuare 2016, cand se deschide perioada de transferari. Am analizat indelung situatia, m-am sfatuit cu persoane foarte apropiate mie si am decis ca e mai bine sa joc intr-un campionat care incepe mai tarziu pentru a atinge varful de forma in perioada Campionatului European. Am trait momente dureroase, e greu sa descriu in cuvinte ce simteam cand echipa nationala lupta din greu pentru calificare, iar eu nu puteam sa ajut cu nimic, din motive independente de forma mea sportiva sau de starea de sanatate", a scris Marica pe contul sau oficial de Facebook.

"Imi doresc enorm sa-mi reprezint tara la un turneu final, sa pot sa pun umarul la obtinerea unei performante care sa dea un suflu nou fotbalului si sportului romanesc intr-o perioada foarte grea. Am discutat despre asta si cu cei de la Getafe, oameni deosebiti care m-au contactat inca de cand aveam probleme la Konya si mi-au transmis ca ma asteapta sa ma intorc la ei. Situatia nu e insa foarte simpla intr-un campionat aflat in desfasurare, care se termina si foarte devreme pentru a se pregati echipele nationale pentru Euro. Eu am facut pregatirea fizica, dar intr-o echipa aflata in ultima parte a competitiei iti trebuie timp sa te integrezi, sa intri in schemele de joc, in mecanismele tactice deja formate. Iar ca atacant e foarte dificil daca nu ai ritmul coechipierilor tai, depinzi de pasele lor. In concluzie, am decis sa merg la o echipa cu care sa fac pregatirea completa de iarna si sa fiu aproape de privirile staffului tehnic al nationalei. Si, cel mai important, sa fiu dorit de toata lumea de la acea echipa. Am ales Romania pentru Romania!", a mai scris noul atacant al Stelei.

Marica a lamurit si de ce a ales pana la urma Steaua, spunand ca a fost singura echipa care l-a dorit cu adevarat in aceasta perioada.

"Echipa care m-a dorit cel mai mult a fost Steaua. Mi-au scris suporterii, m-a ofertat antrenorul, conducerea executiva, patronul, prieteni comuni! Am primit sute de telefoane, de cand am plecat din Turcia, am fost vizitat de Craciun, de Revelion, zi de zi! Si, asa cum am anuntat aici, am ales echipa care m-a dorit cel mai mult, intotdeauna, in cariera mea, am ales asa. Va multumesc pentru incredere si va asigur pe toti ca voi da toata energia mea si toata priceperea sa-mi fac datoria fata de noul meu club. Vreau sa castigam toate trofeele puse in joc, vreau sa duc echipa in Champions League", a concluzionat atacantul roman.



Prima reactie a lui Marica dupa transferul la Steaua