FCSB

Mihai Teja, prezentat oficial la FCSB

Desi numirea sa in postul de antrenor la FCSB a avut loc imediat dupa Craciun, Mihai Teja a fost prezentat oficial abia la opt zile dupa Anul Nou odata cu reunirea ros-albastrilor.

FCSB anunță că noul antrenor al echipei noastre este Mihai Teja, care a încetat relațiile contractuale cu fostul său club pe data de 3 ianuarie.

Detaliile legate de componența staff-ului tehnic vor fi oferite chiar de către tehnicianul în vârstă de 40 de ani, într-o conferință de presă la care va participa miercuri dimineață, începând cu 10:45, la Baza Sportivă FCSB.

Cine este Mihai Teja

Mihai Teja s-a născut pe 22 septembrie 1978, în București și a fost junior al FCSB, într-o grupă condusă de regretatul Petre Mihai, care îl avea în componență, printre alții, pe Marian Aliuță. A renunțat prematur la fotbal, însă a rămas în domeniu, absolvind Școala de Preparatori Fizici de la Coverciano.

A început activitatea la Dinamo, acolo unde a colaborat pentru prima dată cu Mircea Rednic, iar în vara lui 2007 a ajuns la FCSB, în staff-ul lui Gheorghe Hagi, ca antrenor secund. A rămas în Ghencea până în vara lui 2010, având, în mandatele lui Gheorghe Hagi, Marius Lăcătuș, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi sau Mihai Stoichiță, rolul de antrenor secund.

A reluat colaborarea cu Mircea Rednic, alături de care a antrenat Astra, Petrolul sau Standard Liege, precum si cea cu Daniel Isăilă, al cărui secund a fost la Astra. În octombrie 2013 a devenit principal pentru prima dată, la Universitatea Cluj, pe care a pregătit-o aproape un an de zile.

A urmat apoi echipa națională de tineret, pe care a pregătit-o doar un meci, fiind convins să semneze, la începutul lui 2015, cu Dinamo, la care a fost antrenor principal doar două luni. Au urmat noi mandate la Universitatea Cluj și Pandurii Târgu-Jiu, o nouă colaborare cu Mircea Rednic la Mouscron, în Belgia, pentru ca în vara lui 2018 să o preia pe Gaz Metan Mediaș, echipă aflată în insolvență, dar pe care a urcat-o pe loc de play-off până la finalul anului. Începând cu luna ianuarie a lui 2019 este antrenorul principal al FCSB.



Mihai Teja, prezentat oficial la FCSB