FCSB

Lukasz Szukala, primele declaratii dupa transferul la Steaua

Polonezul Lukasz Szukala, noul purtator al tricoului cu numarul 4 de la Steaua, a vorbit pe site-ul oficial al ros-albastrilor despre primele sale impresii dupa aceasta mutare.

Lukasz, bine ai venit la Steaua si mult succes. Cum ai primit interesul echipei noastre pentru tine?
Lukasz Szukala: Am fost onorat de propunerea Stelei, fiindca este cel mai mare club din Romania si consider ca este normal pentru orice jucator din acest campionat sa-si doreasca sa ajunga la o echipa de asemenea rang. Ma bucur foarte mult ca m-am transferat aici si sper sa fac o treaba foarte buna.

Ce obiective ti-ai propus pentru acest sezon?
Imi doresc foarte mult sa castig campionatul alaturi de noii mei colegi, fiindca acesta este un obiectiv specific pentru cel mai galonat club din Romania. De asemenea, m-as bucura sa castig Cupa Romaniei si sa avem evolutii excelente in UEFA Europa League. Sa joci in cupele europene este un lucru extraordinar pentru orice fotbalist.

A contat faptul ca antrenorul Stelei este Laurentiu Reghecampf, cu care ai mai lucrat si la Gloria Bistrita?
Eu ma cunosc cu el inca din Germania si a contat mult pentru mine ca voi lucra cu el inca din momentul in care am venit prima data in Romania. Este foarte important ca antrenorul sa creada in tine si sa iti acorde incredere, fiindca in acest fel poti avea evolutii satisfacatoare si poti face performanta. Si cand am fost la Universitatea Cluj am primit credit din partea antrenorului de acolo si, dupa numai o jumatate de an, am ajuns sa fiu capitanul echipei. Ma bucur mult ca voi lucra cu domnul Reghecampf si sper sa fie multumit de evolutiile mele.

Ce parere ai despre fanii Stelei. Au contat si ei in alegerea ta?
Eu am jucat in Ghencea o singura data, cu Gloria Bistrita, dar sunt de doi ani in Romania si am vazut ce inseamna Steaua. Peste tot pe unde merge aceasta echipa, lumea vine sa o vada si stadioanele sunt pline. Consider ca suporterii sunt cei mai importanti in viata unei echipe si ofera foarte multa putere tuturor jucatorilor. Sprijinul fanilor este esential pentru o echipa de top precum Steaua, asa ca era normal sa imi doresc sa evoluez in fata acestor oameni deosebiti!

Ce mesaj ai pentru suporteri?
Sa ramana neschimbati, adica cei mai buni din Romania. Ii asteptam in numar cat mai mare la meciuri si le multumesc anticipat pentru sprijinul acordat echipei. Forza Steaua!



Lukasz Szukala, primele declaratii dupa transferul la Steaua