FCSB

E final: Becali a pierdut marca Steaua si ramane cu FCSB

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondat recursul pe care Gigi Becali l-a facut pentru recuperarea numelui Steaua. Patronul este acum oficial al FCSB.

Cu alte cuvinte, ramane oficiala decizia din decembrie 2016, cand Becali pierdea definitiv dreptul de a folosi numele Steaua pentru echipa de fotbal pe care o patroneaza in Liga 1.

Becali anunta joi seara, optimist, ca in proportie de 95 la suta va avea castig de cauza si ca va putea folosi din nou numele de Steaua.

Gigi Becali a pierdut la finalul anului 2015 dreptul de a folosi marca Steaua, cu palmares, culori, sigla si nume. Desi el a schimbat titulatura in FCSB, aceasta include numele Steaua, fiind acronimul de la Fotbal Club Steaua Bucuresti.

Singura echipa cu numele de „Steaua” ramane cea din Liga a 4-a. Aceasta nu are, cel putin in 2018, dreptul de a promova vreodata in Liga 1 Betano. Steaua ar putea promova doar daca ar gasi un alt „patron” asa cum a fost Gigi Becali.

Dincolo de hotararea instantelor de judecata, suporterii au aratat in repetate randuri atasamentul pentru FCSB ca echipa continuatoare a Stelei in Liga 1.

La ultimul meci de campionat, cu CFR Cluj, pe Arena Nationala au fost prezent aproape 30.000 de spectatori, iar peluza ros-albastra a pus in scena o coregrafie 3D cu mesajul: "Istoria continua cu noi".

In atare conditii, singura sansa ca Steaua din Liga 1 sa revina la aceasat denumire este doar printr-o impacare intre Becali si Armata. Ramane de vazut in viitor daca este posibila o conciliere, iar aceasta depinde de evolutia proiectului CSA Steaua din Liga a 4-a.

In acelasi timp, Becali mai are un proces cu Armata, in care statul ii cere 37 de milioane de euro despagubiri pentru folosirea ilegala a marcii Steaua. Acest proces se judeca pe 9 mai 2018.

Palmaresul echipei ramane singurul aflat inca in discutie. Pe moment, acesta apartine complet clubului FCSB.



E final: Becali a pierdut marca Steaua si ramane cu FCSB