FCSB

Intalnire decisiva intre Steaua si MApN, astazi. Probleme majore din partea UEFA

Steaua se intalneste astazi cu Ministerul Apararii Nationale, pentru a transa problema marcii. Intalnirea este una importanta pentru ca ar trebui sa se rezolve problema, mai ales ca Steaua a anuntat UEFA ca va juca in Liga Europa in culorile ros-albastre. In plus, UEFA interzice acoperirea emblemei de pe tricou, asa cum Steaua a procedat duminica in meciul de Liga 1 cu CSMS Iasi. 

Asa cum am anuntat saptamana trecuta, Steaua se va intalni cu cei de la MApN in aceasta saptamana pentru a discuta cedarea marcii. Discutia vine chiar luni si ar trebui ca tot luni sa se hotarasca ceva.

Steaua a solocitat intalnirea, iar sperante de rezolvare sunt. Cel putin antrenorul Costel Galca este optimist. El a spus dupa meciul de duminica seara, cu CSMS Iasi, in care numele Stelei pe tabela a fost afisat drept "Gazde", ca "sper ca intalnirea sa iasa bine pentru noi".

Negocierile din partea Stelei vor fi duse de Valeriu Argaseala, care are mandat de la Gigi Becali in acest sens.

[news-111206]

Steaua are si o presiune in plus. Daca in campionat isi poate permite sa foloseasca numele de Gazde, sa joace in galben si sa nu foloseasca emblema, nu aceleasi lucruri le poate face si in competitiile organizate de UEFA. Oficialii Stelei sufla si in iaurt, nu doresc sa achite daune catre MApN pentru folosirea neautorizata a marcii, iar acest lucru s-a observat in campionat. De aceea, in Liga Europa vor trebui sa evite de asemenea folosirea marcii. Intrebarea este, cum.

In Liga Europa, lucrurile sunt mai complicate. Deja Steaua a trimis catre UEFA modul in care se va organiza meciul cu Dinamo Kiev de la Bucuresti. Steaua a anuntat ca va aparea pe teren in echipamentul rosu si albastru. Intre timp, a intervenit situatia cu marca, iar Steaua a scris din nou catre UEFA si asteapta raspuns sa vada cum se poate rezolva sa evite folosirea culorilor, a marcii. 

Problema nu este atat echipamentul, care se poate teoretic schimba intr-o situatie de fota majora, cat sigla clubului. UEFA nu permite ca tricourile de joc sa fie fara sigla, este impotriva regulamentului. Steaua va trebui sa aiba o sigla, fie cea a marcii Steaua, fie o alta, daac UEFA va accepta una facuta "pe genunchi", neinregistrata. 

De aceea, cei de la Steaua spera sa rezolve luni chestiunea cu marca. Ei doresc, daca nu se inteleg acum pentru cedarea marcii, macar sa obtina de la MApN, contra unei sume modice, folosirea marcii Steaua in ultimul meci din Liga Europa din acest an, urmand ca din 2015 sa vada ce vor face. 

Oricum ar fi, Steaua pleaca la negocierile cu MApN cu acest dezavantaj, pe langa faptul ca, se stie, Armata joaca tare si doreste o suma importanta de bani.



Intalnire decisiva intre Steaua si MApN, astazi. Probleme majore din partea UEFA