FCSB

FRF pregateste o pedeapsa usturatoare pentru Reghecampf

Federatia Romana de fotbal doreste sa ii acorde o suspendare fara precedent antrenorului Stelei, Laurentiu Reghempf, cel care nu a lasat sase jucatori sa se duca la pregatirea echipei nationale, calificata la EURO 2016.

Suspendarea ar putea fi decisa de Comisia de Disciplina a FRF, a anuntat un membru al Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, Aurel Brasoveanu.

Acesta a declarat ca joi s-a luat in discutie la Federatie situatia creata de Steaua, dar ca inca nu s-a facut nici un pas legal. Totusi, cei de la FRF se gandesc sa il suspende pe Reghecampf, iar decizia ar putea fi luata de Comisia de Disciplina.

Conform celor spuse de Brasoveanu, Reghe ar risca o suspendare de 3 sau 6 luni, care i-ar interzice inclusiv prezenta la antrenamente.

Totusi, regulamentul Federatiei nu prevede pedepse in cazurile neonorarii convocarile in cadrul selectionatelor divizionare, asa cum este cea de acum din Turcia, ci doar in cazul celor oficiale, de echipa nationala.

Chiar si asa , avand in vedere ca Romania este prezenta la EURO 2016, Steaua a procedat incorect neonorand o sedinta de pregatire care poate face bine unei echipe in formare, asa cum este cea a Romaniei.

Tricolorii vor intalni in Turcia, in cadrul turneului de pregatire, doua echipe de club, pe Torpedo Kutaisi din Georgia si pe Zimbru Chisinau din Moldova, precum si nationala Turkmenistanului. Cantonamentul echipei nationale se va desfasura in perioada 25 ianuarie-6 februarie. 

Apoi, va avea trei meciuri amicale batute in cuie: pe 23 martie cu Lituania, pe 27 martie cu Spania si pe 3 iunie cu Georgia. De asemenea, s-ar mai putea perfecta un meci amical cu Germania, cu putin timp inainte de EURO 2016, care incepe pe 10 iunie. 

Grupa Romaniei la EURO 2016 este aici, iar programul complet al turneului final aici



FRF pregateste o pedeapsa usturatoare pentru Reghecampf