FCSB

Florin Tănase, vândut în China pentru 3 milioane de euro la echipa Portului din Shanghai din Superliga chineză. Becali: „Am scăpat”

Florin Tănase a fost vândut de FCSB, miercuri, în China, pentru suma de trei milioane de euro, la echipa Portului din Shanghai.

Mutarea fusese prefațată de luni de Gigi Becali, care a confirmat miercuri.

FCSB va încasa trei milioane de euro, sumă pe care o va folosi pentru „autofinanțare”, deoarece Becali dorește de acum să vândă jucători pentru a construi bugetul clubului, fără a mai investi „din buzunar”. 

Portul din Shanghai are atâția bani încât și-a format din 2005 o echipă de fotbal, o academie și un stadion cu 37.000 de locuri. Echipa a devenit campioană în 2018 în Superliga chineză. Echipa în sime valorează 159 de milioane de dolari și are venituri anuale de 37 de milioane, fiind a treia cea mai mare din China.

Atacatul româm în vârstă de 27 de ani va pleca în China chiar de miercuri și va încasa un salariu anual în valoare de un milion de euro. El avea la FCSB un salariu lunar de 40.000 de euro.

În locul indiscutabilului lider al FCSB din ultimii ani ar putea veni „celebrul” Safranko, din Slovacia, care a mai jucat și la Sepsi și a marcat 17 goluri în 68 de partide.

„Sunt liniştit. Aveam un stres mai mult cu salariul lui Tănase, primea 40.000 de euro și am scăpat de ei. Am luat în plus 3 milioane de euro. Nu mai dau bani din buzunar. Iau 1,5 milioane de euro de la Betano, plus 3 milioane de euro de la Tănase și încă vreo trei pe televizări. Am bugetul pentru acest sezon”, a spus Becali, miercuri, la Pro Arena,

Tănase a venit la FCSB din 2017, timp în care a prins cinci locuri de vicecampion cu FCSB și o Cupă.

Becali a mai anunțat că dorește să îl vândă și pe Olaru, pentru șase milioane de euro.



Florin Tănase, vândut în China pentru 3 milioane de euro la echipa Portului din Shanghai din Superliga chineză. Becali: „Am scăpat”