FCSB

FCSB si CSA Steaua sarbatoresc impreuna ziua de 7 mai

Sursă foto: csasteaua.ro

Pe 7 mai 1986 Steaua Bucuresti cucerea Cupa Campionilor Europeni intr-o finala cu Barcelona disputata la Sevilla.

A fost si a ramas peste ani cea mai importanta performanta a fotbalului romanesc.

7 mai 2019 gaseste fotbalul romanesc fara Steaua Bucuresti de atunci si cu doua echipe care se revendica de la castigatoarea marelui trofeu.

O avem pe FCSB in Liga 1 Betano, echipa care a continuat de facto si de jure istoria Stelei, si o mai avem pe CSA Steaua in Liga a 4-a, formatie aparuta de doi ani in peisajul fotbalului romanesc si care detine numele si emblema istorica.

“Cum astăzi este o zi de sărbătoare pentru toată suflarea roş-albastră, am considerat că este momentul să o celebrăm invitându-vă să accesaţi noul site www.fcsb.ro, pe care l-am redesenat şi căruia i-am oferit o nouă faţă. Una modernă şi mai uşor de vizualizat, care beneficiază, de acum încolo şi de versiunea în limba engleză”, scriu cei de la FCSB pe Facebook.

Cei de la CSA Steaua vor organiza un eveniment special dedicat performantei de la Sevilla la Cercul Militar din Capitala, unde vor fi prezente fostele glorii ale echipei din 1986.

“Clubul Steaua Bucuresti aniverseaza azi, 7 mai 2019, împlinirea a 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni. Acum 33 de ani, la Sevilla, pe stadionul “Ramon Sanchez Pizjuan”, echipa pregătită de către Emeric Ienei o învingea pe FC Barcelona, scor 2-0 (0-0 după 120 de minute), după loviturile de la 11 metri, prin golurile reuşite de către Marius Lăcătuş şi Gabi Balint.

“Succesul de la Sevilla reprezintă cea mai mare performanţă a fotbalului românesc de până acum şi pare greu de crezută că va fi egalată vreodată.

“În finala de la Sevilla, eroii Stelei au fost portarul Helmut Duckadam şi marcatorii Marius Lăcătuş şi Gabi Balint. În acea seară magică, portarul roş-albaştrilor a apărat patru lovituri de la 11 metri şi a intrat în Cartea Recordurilor pentru acea performanţă”, scrie pe site-ul celor de la CSA Steaua.

 



FCSB si CSA Steaua sarbatoresc impreuna ziua de 7 mai