FCSB

FCSB revine dupa 24 de ani la Split. Ultima oara i-a dat cu terenul in cap lui Hajduk

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Pentru FCSB greul abia acum incepe in drumul spre grupele Europa League, dupa incalzirea usoara pe care ros-albastrii au avut cu Rudar Velenje din Slovenia.

Toata lumea a fost de acord, inclusiv oficialii stelisti, ca Rudar a fost un adversar modest. Cu Hajduk Split se schimba datele problemei.

Gruparea croata a eliminat pe Slavia Sofia in turul precedent cu dubla victorie, insa a aratat slabiciuni in competitia interna.

Vedeti aici cotele oferite de Baumbet pentru Hajduk - FCSB.

Hajduk a pierdut in prima etapa din Croatia, scor 1-4 cu Osijek, pentru ca inaintea primei manse cu FCSB sa termine la egalitate, 1-1, cu Lokomotiva Zagreb.

Doua rezultate care n-au cum sa-i multumeasca pe patimasii suporteri grupari in Torcida, cea mai veche grupare Ultras din Europa si care a devenit la un moment dat subiect de documentar pe Discovery.

FCSB a inceput slab pierzand lamentabil la Giurgiu, insa Nicolae Dica a renuntat la sistemul 4-3-3 pentru clasicul de acum 4-2-3-1 si echipa a inceput sa joace alt fotbal. Dupa infrangerea cu Astra cei de la FCSB au castigat trei din cele patru meciuri disputate marcand 13 goluri!

FCSB este singura echipa din Romania care a reusit sa castige pe Poljud din Split. Se intampla in grupele Champions League, sezonul 1994/1994. Steaua, asa cum se numea echipa pe atunci, se impunea, cu 4-1, prin golurile marcate de Adrian Ilie (2), Marius Lacatus si Costel Galca. Era ultimul meci din grupe, iar victoria ros-albastrilor n-a mai avut nicio insemnatate in configuratia clasamentului. Hajduk se califica in sferturi de pe locul doi, iar Steaua termina pe trei inaintea celor de la Anderlecht.



FCSB revine dupa 24 de ani la Split. Ultima oara i-a dat cu terenul in cap lui Hajduk