FCSB

Echipa fara nume castiga in prelungiri cu golul lui Szukala

Un meci trist si tensionat pentru campioana Romaniei, duminica seara, in Ghencea contra codasei CSMS Iasi. In cele din urma echipa fara nume s-a impus la limita, cu 1-0, printr-un gol marcat de polonezul Lukasz Szukala in al cincilea din cele sase minute de prelungire dictate de la margine.

Fara sigla, nume si cu un stalp de iluminat in dificultate, Steaua a inceput vijelios meciul si in secunda 27 Popa a zdruncinat transversala portii adverse cu un sut din marginea careului. Pasa a venit de la Sanmartean.

Pe urmarire Chipciu a cautat coltul scurt, dar mingea a fost respinsa in extremis de pe linia portii de un aparator iesean.

In minutul 5 Steaua rata din nou deschiderea scorului prin acelasi Chipciu. Sut din interiorul careului respins de portarul Grahovac.

Keseru a scapat singur cu Grahovac in minutul 15, dar nu l-a putut invinge pe acesta dintr-o pozitie de unu contra unu.

Pana la urma Keseru a reusit sa trimita mingea in poarta, dar reusita din minutul 35 a fost anulata corect pentru pozitie afara din joc la atacantul stelist.

Steaua a mai avut o actiune periculoasa prin Chipciu in minutul 45, acesta scapand pe un contraatac in partea dreapta, insa doi aparatori ieseni au aparut in fata acestuia pentru a-l bloca.

In partea secunda Steaua a atacat in valuri, dar a facut-o fara prea multa clarviziune la finalizare. Jucatorii lui Costel Gilca au aratat precipitare in joc, graba si multa nervozitate.

Pe acest fond, in pofida unei dominari teritoriale evidente, stelistii au avut putine ocazii de a marca. Chipciu a luat in minutul 57 o actiune pe cont propriu si a sutat din zona centrala putin pe langa poarta.

Dupa sapte minute Tanase si-a asumat sutul la poarta, dar nici el n-a avut mai mult succes, iar iesenii puteau da lovitura pe contraatac.

Ciucur a intrat pe stanga in careul stelist si nu mult a lipsit ca mingea trimisa spre coltul lung sa-l surprinda pe Arlauskis, un portar care nu a avut ce apara la meciului de duminica seara.

Echipa gazda a continuat sa caute golul si in cele din urma acesta a venit in al cincilea minut suplimentar din cele sase aratate de la margine. A fost o minge lunga pentru Szukala, urcat in ofensiva, minge pe care fundasul oaspetilor Munteanu a protejat-o pentru interventia lui Grahovac.

Acesta a intarziat si a fost pacalit de Szukala, jucatorul mai rapid. Imediat dupa ce lovit mingea cu capul spre poarta goala, Szukala a fost puternic tamponat de portarul oaspetilor si a avut nevoie de doua minute pentru a-si reveni, in timp ce Grahovac a fost eliminat pentru al doilea galben.

Interesant este ca din cele 12 goluri marcate de Szukala la Steaua nu mai putin de 11 au fost reusite cu capul.

Nici Prepelita nu a prins finalul pe teren, fiind la randul sau eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

Steaua: Arlauskis - Luchin, Szukala, Varela, Filip - Prepelita, Sanmartean - Popa (Stanciu '70), Chipciu, Tanase - Keseru (Rusescu '60). Antrenor: Constantin Galca.

CSMS Iasi: Grahovac - Voicu (Mitici '72), Plamada, Munteanu, Badic - Bosoi, Mihalache, Olah, Ciucur - Dobre (Caparco '90+6), Bole (Novac '86). Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonase galbene: Sanmartean '32, Prepelita '59, '90+7, Rusescu '90 / Grahovac '75, '90+5

Cartonase rosii: Prepelita '90+7 / Grahovac '90+5

Arbitri: Iulian Calin - Octavian Sovre, Ciprian Dansa - Marian Balaci



Echipa fara nume castiga in prelungiri cu golul lui Szukala