FCSB

CSA Steaua: „FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere”

Clubul de fotbal CSA Steaua a explicat într-un mesaj de pe pagina de Facebook motivele pentru care nu s-a putut semna contractul cu FCSB, pentru ca echipa lui Gigi Becali să evolueze pe Stadionul Ghencea în derbyul cu Dinamo. Clubul Armatei afirmă că FCSB nu putut prezenta, așa cum prevedea contractul, o poliță de asigurare pentru acte de vandalism și biletul la ordin (garanșia) pentru asigurarea protecției gazonului.

Iată mai jos comunicatul:

„Cu privire la negocierile purtate între Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” și reprezentanții SC Fotbal Club FCSB SA, în vederea încheierii unui contract de punere la dispoziție în vederea disputării partidei SC Fotbal Club FCSB SA-FC Dinamo 1948, facem următoarele precizări:

Pozițiile exprimate de membrii comisiei de negociere a CSA Steaua au fost, în toate împrejurările, de bună credință și în interesul respectării cadrului legislativ. În niciun moment nu au fost formulate condiții sau pretenții nejustificate sau în afara legii.

Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului.

Ținând cont de procedurile interne ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, cât și de experiențele contractelor anterioare de punere la dispoziție a stadionului, încheiate cu FRF și UEFA, ne-am aflat în imposibilitatea de a accepta o garanție de alt tip, neconformă cu cea prevăzută în reglementările interne.

Această soluție este uzuală în practica administrării bazelor sportive din România. Spre exemplu, menționăm că la închirierea stadionului „Național Arena” de către clubul nostru, în aprilie 2018, pentru partida din liga a 4-a dintre Steaua București și Academia Rapid, am pus la dispoziție o poliță de asigurare, la fel ca și toate structurile sportive care au organizat evenimente pe stadionul „Steaua”.

În final, asigurăm toată opinia publică că am avut și avem toată deschiderea și disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” cu toate entitățile sportive interesate, în condițiile respectării cadrului legislativ aplicabil.”



CSA Steaua: „FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere”