FCSB

Cine stă, de fapt, în spatele lui Talpan și CSA Steaua pentru a bloca FCSB în Ghencea: „ E puternic, tată, greu”

Gigi Becali a declarat că puterea coloneului jurist Florin Talpan de la CSA Steaua de a refuza FCSB accesul pe Ghencea vine din partea unui personaj discret, cu putere în Armată, dar și financiară, Generalul Cătălin Zisu. Acesta ar face `50-60 de milioane” și „este puternic”.

”Talpan este susţinut de aceeaşi persoană care a susţinut şi nesemnarea contractului de închiriere a Staionului Ghencea. Aceasta persoană are putere mare în Armată, nu și la nivel de Guvern. Este posibil să fie General Cătălin Zisu. Omul, când are bani, dacă mai are şi grad să zicem e general, şi mai face şi 50-60 de milioane de euro, atunci cu acela nu poţi să te mai pui. El are şi putere dată de gradul din Armată, are şi putere politică şi putere dată de bani.E puternic, tată, greu. Zisu ăsta are el ceva, s-a făcut mare milionar, stă ascuns, dar e mare milionar”, a declarat Becali în conferința de presă de joi. 

„Însă, poate trimite şi DNA-ul un control să vadă ce s-a întâmplat cu logistica Armatei, să vedem unde sunt miliardele, nenea Zisu. Toţi care s-au luat cu mine, toţi au căzut în belele. O să vedeţi. Toţi care îmi fac mie rele, toţi o să treacă numai prin belele”, a mai declarat Gigi Becali.

Generalul Zisu este Comandantul Comandamentului Logistic al MApN. Acesta ar fi susținut recent deblocarea Stadionului Ghencea pentru FCSB, însă ulterior și-a modificat poziția, conform unor surse neoficiale din MApN.. 

Gigi Becali a afirmat că nu a putut semna un contract de închiriere a Stadionului Ghencea pentru derbyul FCSB - Dinamo de sâmbătă, 22 iulie, ora 21:30.

Clauzele ridicate de de clubul CSA Steaua, administratorului Stadionului Ghencea construit din bani publici pentru proprietarul Ministerul Apărării Naționale, au fost imposibil de îndeplinit din punct de vedere legal. Concret, asigurarea exagerată solicitată de CSA nu a putut fi girată de nici o societate de asigurări din România la valoarea de 1 milion de euro cerută de CSA. Cu toate că FCSB a propus o variantă alternativă de girare a sumei de 1 milion de euro din surse private sau o asigurare de 250.000 de euro și o girare privată de 750.000 de euro, CSA Steaua a refuzat. În plus, CSA Steaua a solicitat ca FCSB, pentru a închiria stadionul, să emită un comunicat de presă în care să afirme că „FCSB nu este Steaua, nu are palmaresul, numele și culorile”.

După eșuarea negocierilor, Corpul de Control al primului-ministru a fost trimis la CSA Steaua pentru a verifica legalitatea acțiunilor din demersurile de închiriere.

Actualul prim-ministru, dl. Marcel Ciolacu, afirma în octombrie 2022 faptul că Stadionul Ghencea trebuie folosit și de CSA Steaua, dar și de FCSB, așa cum AC Milan și Inter Milano împart același stadion.



Cine stă, de fapt, în spatele lui Talpan și CSA Steaua pentru a bloca FCSB în Ghencea: „ E puternic, tată, greu”