FCSB

Chipciu: ”Trebuie sa castigam campionatul si Cupa”

Mijlocasul stelist Alexandru Chipciu a declarat, într-o conferinta de presa sustinuta în Austria, ca Steaua trebuie sa câstige în sezonul ce urmeaza campionatul si Cupa României, dar si sa aiba un parcurs cât mai lung în Liga Europa, informeaza site-ul oficial al gruparii bucurestene.

"Pentru mine, importante sunt toate obiectivele Stelei din acest sezon. Trebuie sa câstigam campionatul si Cupa, dar si sa avem un parcurs cât mai lung în Liga Europa. Iar aici ma refer la depasirea fazei grupelor cel putin. Ma intereseaza sa facem noi performante pe plan european, în primul rând, dar nu m-ar deranja daca si celelalte echipe românesti ar scoate rezultate. Ar fi în beneficiul fotbalului autohton!", a spus Chipciu.

El a precizat ca metodele de antrenament folosite de tehnicianul Laurentiu Reghecampf vor ajuta foarte mult echipa în timpul sezonului: "Cred ca toti baietii s-au acomodat cu antrenamentele efectuate sub comanda noului antrenor. Suntem fotbalisti profesionisti, pâna la urma. Domnul Reghecampf este un antrenor foarte bun, la fel ca si preparatorul nostru fizic. Are metode noi, dar cred ca aceste antrenamente fizice ne vor ajuta foarte mult în campionat".

Chipciu crede ca Steaua poate fi considerata favorita la câstigarea titlului, daca se au în vedere rezultatele din amicale.

"Daca ne luam dupa meciurile amicale, putem spune ca suntem favoriti la câstigarea titlului. Dar mai e mult de munca si vom vedea când va începe sezonul ce sanse avem, în functie de valoarea noastra si de tactica abordata. Victoriile si stilul de joc din amicale conteaza foarte mult pentru moralul nostru. Nu ma intereseaza alte echipe, ci doar sa câstigam noi. Pâna acum nu m-am gândit la meciul cu Chiajna, dar cu cât va trece mai mult timp, voi începe sa ma concentrez în acest sens. Speram ca în acest an sa debutam cu o victorie în noul sezon, spre deosebire de anul trecut, când s-a înregistrat un rezultat de egalitate. În mare sunt aceleasi favorite la titlu", a mentionat fotbalistul.

Alexandru Chipciu a spus ca este greu sa fie comparat cu Marius Lacatus si ca în acest moment este prea devreme sa se gândeasca la banderola de capitan. "Este foarte greu sa fiu comparat cu Marius Lacatus, desi port tricoul cu care acesta a facut istorie. A câstigat 10 titluri cu Steaua si nu vad cum l-ar mai putea egala cineva. Voi da totul pe teren, pentru ca diferenta dintre noi la nivel de randament sa nu fie foarte mare. Nu a fost greu sa alegem noul capitan. Fiecare jucator si-a exprimat optiunea, iar daca a câstigat Ciprian, înseamna ca el merita sa poarte banderola. L-am respectat foarte mult ca si capitan pe Bourceanu si vom face acelasi lucru si vizavi de Tatarusanu, precum si fata de Tanase, care este al treilea capitan. E o mândrie sa fii capitan la Steaua, deoarece este cea mai buna echipa din România. E prea devreme sa ma gândesc eu la banderola, fiindca sunt prea nou la echipa", a adaugat el.

sursa foto: steauafc.com



Chipciu: ”Trebuie sa castigam campionatul si Cupa”