FCSB

Ce risca Gigi Becali fara marca Steaua. MApN il poate aduce la sapa de lemn

Gigi Becali a ramas fara marca Steaua, miercuri, dupa o decizie irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ce poate face el mai departe? Ce va face, daca ramane fara Steaua? Ce ar putea face Ministerul Apararii Nationale? Iata mai jos raspunsurile deloc roz pentru Becali.

Marca Steaua, cu sigla si palmares, nu va mai putea fi folosita de actuala conducere a clubului, asa cum o stim, ghidata din spate de Gigi Becali.

Becali are mai multe variante. Prima ar fi sa o cedeze, asa cum il obliga legea. Acest lucru ar insemna ca trebuie sa isi faca o alta echipa, cu alt nume, cu alta sigla. O echipa de la zero, fara palmares, fara titluri nationale sau europene.

[news-111104]

A doua varianta este sa plateasca baietilor de la Ministerul Apararii Nationale niste drepturi de proprietate intelectuala pentru folosirea numelui, siglei, palmaresului, intr-un cuvand a marcii Steaua. 

Independent de alegerile de mai sus, Becali ar putea fi obligat de MApN sa plateasca despagubiri pentru folosirea marcii Steaua din 2002 pana in prezent. Aici ar intra cote parte din incasarile din banii obtinuti in Cupele Europene, drepturi de imagine, de televizare, sume din transferuri, vanzari de marketing etc. In acest caz, Becali ar trebui sa plateasca zeci de milioane de euro pe care MApN le poate solicita ca urmare a faptului ca marca Steaua a fost folosita din plin pentru a obtine venituri importante. Daca echipa nu se numea Steaua, ci Chiajna, nici pe departe Becali nu ar fi avut atata succes. 

De asemenea, in cazul in care Becali nu se va intelege cu MApN pentru folosirea marcii Steaua, pe langa faptul ca va trebui sa isi faca alta echipa, Armata ar putea infiinta clubul Steaua de fotbal, cel care va prelua tot ce inseamna marca, dar si suporterii. In acest caz, Becali ar cadea in anonimat pe plan sportiv, dupa iesirea din inchisoare, revenind la ceea ce era acum 15 ani.



Ce risca Gigi Becali fara marca Steaua. MApN il poate aduce la sapa de lemn