FCSB

Calcule de calificare in grupa Stelei

Inaintea meciurilor de marti seara din Grupa E a Champions League calculele de calificare sunt extrem de simple in grupa din care face parte Steaua.

Codasa grupei cu doar 2 puncte in patru meciuri, Steaua are nevoie de victorie ca de aer pentru a mai spera la continuarea aventurii europene.

Cu trei puncte obtinute in fata nemtilor de la Schalke, campioana Romaniei ar egala pe Basel si ar fi la un punct in spatele formatiei din Gelsenkirchen inaintea etapei finale. Tot acest scenariu in conditiile in care Chelsea isi respecta statutul de mare favorita si castiga in Elvetia.

De altfel, echipa lui Jose Mourinho este calificata in optimile Champions League chiar si la un meci egal cu Basel. Londonezii obtin calificarea si in conditiile unei noi infrangeri cu Basel, lucru care s-a intamplat in tur, iar Steaua invinge pe Schalke.

Acesta nu este deloc un scenariu bun pentru Steaua, care ar avea apoi nevoie de victorie cu Chelsea la Londra si de egal intre Schalke si Basel, sau infrangere pentru nemti, pentru a incheia grupa pe locul al treilea de Europa League.

Daca luam in calcul cel mai pesimist deznodamant posibil, Schalke poate obtine calificarea in optimile Champions League daca invinge Steaua la Bucuresti, iar Basel pierde cu Chelsea. In aceste conditii configuratia clasamentului ar fi deja stabilita inaintea ultimei etape.

Cu alte cuvinte, cel mai simplu scenariu pentru Steaua este sa castige cu Schalke, iar Chelsea sa bata la Basel. In meciul direct cu londonezii Jose Mourinho ar avea tot interesul sa alinieze o echipa de rezerve, iar Steaua ar putea spera la un rezultat pozitiv pe Stamford Bridge, asa cum CFR Cluj a invins sezonul precedent Manchester United chiar pe Old Trafford intr-o ultima etapa asemanatoare.



Calcule de calificare in grupa Stelei