FCSB

Becali, despre mutarea FCSB în Ghencea, la derby: „Nu s-a semnat, vedem marți”. Marți s-a depus și garanția, Merele Derby se va juca în Ghencea

În ciuda clauzei abuzive în valoare de 1 milion de euro plasată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru ca FCSB să nu joace în Ghencea, Gigi Becali presează încercând să mai schimbe ceva. Marți, FCSB a căzut la pace cu Armata și va depune garanția pentru gazon, ceea ce echivalează cu semnarea iminentaă a contractului, dacă Armata nu va veni cu alte clauze aberante și, aparent, ilegale. Acest lucru înseamnă că Marele Derby FCSB - Dinamo de sâmbătă, 22 iulie 2023, ora 21:30, va avea loc în Ghencea.

Luni seară, după negocieri înntre FCSB și MApn în Ghencea, nu s-a ajuns la nici un rezultat. Marți a fost o nouă zi de discuții, iar FCSB este aproape să obțină să joace derbyul cu Dinamo pe stadionul tradițional, după ce părțile (FCSB și MApN) au stabilit condițiile de asigurare a gazonului.

„Nu s-a semnat, vedem marți”, declara Becali, luni seară.

MApN cerea 1 milion de euro garanție în contractul cu FCSB, pentru ca echipa lui Gigi Becali să poată juca în Ghencea derbyul cu Dinamo de sâmbătă, 22 iulie 2023, ora 21:30. Marți, suma a scăzut, iar cei de la FCSB au fost de acord să semneze. Garanția pentru gazon era o formalitate, dar în același timp este greu de înțeles cu MApN cere o garanție de patru ori mai mare decât prețul real al gazonului.

Becali dorea să se adreseze primului ministru al României, Marcel Ciolacu, pentru a face dreptate.

Becali susține că o clauză corectă ar fi de 200.000 de euro, atât cât este prețul unui gazon nou și că prim-ministrul a promis că FCSB va juca în Ghencea. Acest lucru este acum posibil pe hârtie, dar în fapt imposibil din cauza pretențiilor exagerate ale MApN, ridicate pentru a bloca accesul echipei lui Becali.

Becali susține că MApN a închiriat Stadionul Ghencea către Federația Română de Fotbal, iar aceleași condiții ar trebui păstrate și pentru echipa sa, deoarece MApN este o structură de stat care are proceduri stricte, și nu un privat care poate schimba de la sine putere clauze contractuale.

Dacă FCSB nu va ajunge la o înțelegere, derbyul cu Dinamo se va juca pe Stadionul Arcul de Triumf.



Becali, despre mutarea FCSB în Ghencea, la derby: „Nu s-a semnat, vedem marți”. Marți s-a depus și garanția, Merele Derby se va juca în Ghencea