FCSB

Becali a făcut socoteala all-time la FCSB: „Am băgat 222 de milioane de euro, sunt pe gaură cu 22”

Pe ideea că vorbele suportă orice, Gigi Becali a făcut un calcul despre câți bani a obținut și câți a investit la FCSB de-a lungul anilor. El spune că acum este de pierdere, dar dacă ar vinde clubul ar intra pe profit. Chiar și dacă nu sunt cifre reale, pentru folclor sunt interesante. Lui Becali i-au sticlit ochii când a auzit cât ar putea valora FCSB peste puțin timp, nu se aștepta la așa ceva.
LIVE: FCSB - Dinamo

Becali a afirmat că a obținut din vânzări de jucători și prime de calificare suma de 200 de milioane de euro. El nu a specificat însă dacă a pus și banii din televizări și sponsorizări.

Dar sunt 200 de milioane din aceste surse, conform lui Becali, bani încasați de el și apoi investiți înapoi în club din care s-au plătit și taxe în România. El a susținut că nu a luat nimic din ei, ci totul a dat mai departe în club.

Apoi a afirmat că a mai investit din banii lui 22 de milioane de-a lungul timpului, dintre care 10 la început și 12 pe parcurs.

„Dacă îi luam eu ăia 200 de milioane aproape, că atâta sunt cu jucători și calificări, da, dar dacă sunt cheltuiți în România, i-a luat România. Eu am mai dat din buzunarul meu 10 la început și cu 12, 22 de milioane. Deci sunt 22 de milioane în gaură și cu ăia 200, sunt 222 de milioane care au plecat de la mine din buzunar cum ar veni spre economia României”, a declarat el la Fanatik.

Așadar, la acest moment ar fi în pierdere cu 22 de milioane.

Dacă ar vinde clubul pe oferta de 25 de milioane, ar fi însă pe profit cu 3 milioane. Din cele 225 de milioane primite în total din jucători și vânzare a clubului, ar scădea cele 22 investite de el și ar rămâne cu 3 profit.

”Eu sunt pe plus dacă aș primi 25 de milioane pe echipă. Eu am cheltuit 22 și am primit 25, asta înseamnă că sunt pe plus 3”, a mai spus el. „Dar eu zic că sunt mult mai mult plus, pentru că acum clubul face cam 50 de milioane”.

Dacă ar vinde clubul pe 50, ar rezulta un profit pentru el de 28. 50 de milioane este o sumă pe care Becali o avansa în 2011 pentru valoarea unui singur jucător: Octavian Popescu.

Nu 25, nu 50, ci 100. Și nu 100, ci 200 de milioane!

Spre bucuria lui Becali, care a oferit acest informații pentru Fanatik, patronul de la FCSB a aflat de la jurnalistul Horia Ivanovici că FCSB ar putea valora „la acest moment 100 de milioane de euro minim, iar peste doi ani va face 200 de milioane”.

Becali s-a bucurat și i-ai sticlit ochii când a auzit de cele 200 de milioane: „Păi vezi?”. Chiar a părut bucuros, nu se aștepta la o asemenea evaluare și creștere a FCSB de la un minut la altul.



Becali a făcut socoteala all-time la FCSB: „Am băgat 222 de milioane de euro, sunt pe gaură cu 22”