FCSB

Apare Steaua 2? MApN da unda verde unei echipe de fotbal. Becali pierde marca irevocabil

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a deschis posibilitatea infiintarii unei echipe de fotbal aflate sub controlul direct al Armatei. Pana acum acest lucru nu era posibil, insa Regulamentul a fost schimbat. Gigi Becali a pierdut de asemenea, miercuri, marca Steaua si nu va mai avea voie sa o foloseasca. El fusese invins si procesul pe fond al aceleiasi cauze in septembrie, insa acum decizia este irevocabila. 

Modificarea operata de MApN prevede ca gruparea CSA Steaua, cea a Armatei, sa isi poata face echipa de fotbal. Pana acum, regulamentul MApN stipula ca echipa Armatei de fotbal poate sa fie doar de amatori. In noul regulament, titulatura de "amatori" a disparut.

In septembrie 2014, MApN a primit legal sigla si palmaresul Stelei Bucuresti, echipa care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986. In decembrie 2014, Armata a castigat definitiv, iar Gigi Becali va trebui sa renunte la tot ceea ce este legat de Steaua si de Armata.

Clubul Sportiv al Armatei a primit oficial certificatul de inregistrare al marcii Steaua Bucuresti, inclusiv emblema de pe echipamentul clubului de fotbal, inclusiv cele 2 stele care reprezinta cele peste 20 de titluri castigate. Ofiterii de la clubul sportiv al Armatei vor notifica echipa lui Gigi Becali sa nu mai foloseasca acest nume fara consimtamantul lor.

La acest moment, echipa Steaua a lui Gigi Becali foloseste inca sigla cu doua stele, alaturi de palmares, sustinand ca este echipa care a castigat Cupa Campionilor europeni in 1986. In fapt, acea echipa este cea a Armatei, chiar daca inca inexistenta.

Practic, Steaua ar putea avea doua echipe, la fel ca la Craiova, iar gruparea lui Becali sa treaca la un moment dat pe linie moarta si sa ramana cu performantele din 2001 pana in 2014, iar echipa Armatei sa devina adevarata Steaua, alaturi de suporteri. 

Steaua a intrat pe mana lui Becali printr-o manevra dubioasa. Becali l-ar fi imprumutat pe Viorel Paunescu, acesta chipurile nu ar mai fi avut sa ii dea banii inapoi, iar apoi nepotii lui Becali au cumparat pachetul majoritar al clubului in 2002.



Apare Steaua 2? MApN da unda verde unei echipe de fotbal. Becali pierde marca irevocabil