FCSB

A doua victorie a stelistilor. 2-0 cu Bohemians Praga

Steaua si-a facut un obicei din a juca fotbal doar in repriza secunda a meciurilor. Daca in amicalul cu NK Celje, Bergodi a inceput cu vedetele in teren si sperantele pe banca, cei din urma fiind aceia care au adus victoria cu 3-0, in al doilea amical disputat impotriva cehilor de la Bohemians Praga, Bergodi a intors foaia, vedetele intrand doar dupa pauza, cand s-au marcat si cele doua goluri
Steaua a inceput partida cu Bohemians avand mai multe rezerve in teren, insa pana la pauza, scorul a ramas neschimbat, Vlad Rusu si Bogdan Stancu ajungand de prea putine ori in posesia mingii petru a periclita poarta adversa.

Singurul jucator ros-albastru care a aratat mai mult fotbal a fost  Razvan Ochirosii, actiunile acestuia de atac aducand de cateva ori emotii in careul cehilor, atat de pe partea stanga, cat si din partea dreapta cand a facut schimb de locuri cu Banel Nicolita.

Nici cehii n-au stat degeaba primele 45 de minute, pe langa faptul ca au blocat foarte bine culoarele de patrundere spre poarta lui Snozik, i-au dat si emotii in doua randuri lui Zapata, portarul columbian salvandu-si echipa la doua suturi foarte periculoase.

Asa cum era de asteptat, dupa pauza a aparut si fotbalul. Bergodi i-a pastrat in teren din prima parte doar pe Golanski si Nicolita, trimitandu-i in lupta pentru mitanul secund pe Tatarusanu, Goian, Ghionea, Petre Marin, Mihai Onicas, Toja, Szekely si in atac cuplul Surdu-Kapetanos.

Viteza de joc a stelistilor a crescut la fel ca si nivelul de pericol la poarta cehilor. Prima data Surdu a fost aproape de gol, insa a ratat intalnirea cu mingea in fata portii. L-a imitat Szekely cateva minute mai tarziu, insa a doua oara mijlocasul n-a mai ratat si in minutul 58 a adus deschiderea de scor cu un sut din 16 metri, dupa o pasa filtranta de la Kapetanos.

Tot Szekely a fost unul dintre semnatarii celui de-al doilea gol al stelistilor, de aceasta data el centrand pentru Toja, care cu o scarita din centrul terenului l-a culcat la pamant pe Radek Snozik si a inchis tabela.

Desi era programat sa inceapa la 19:30 (ora Roamniei), meciul a inceput cu 20 de minute intarziere din cauza intarzierii cehilor. Acestia au fost obligati sa inchirieze un autocar cu care sa se deplaseze la terenul de antrenament al Stelei pentru a juca meciul, deoarece stelistii au refuzat sa joace pe terenul programat initial din cauza suprafetei proaste de joc.

Antrenorul Cristiano Bergodi a trimis in teren urmatorii jucatori: Zapata (Tatarusanu, '46) - Golanski (Tudose '75), Baciu (Goian '46), Rada (Ghionea '46), Filip (P. Marin '46) - Nicolita, Bicfalvi (Onicas '46), A. Ionescu (Toja '46), Ochirosii (Szekely '46) - B. Stancu (Surdu '46), Rusu (Kapetanos '46).

Formatia Bohemians 1905 Praga a promovat sezonul precedent in prima liga a Cehiei.

Steaua a mai disputat in Austria inca un amical, miercuri, in compania formatiei din Slovenia, NK Celje, castigat de echipa din Bulevardul Ghencea cu scorul de 3-0. In stagiul din Austria, Steaua mai are programate doua partide amicale, cu Dinamo Zagreb (Croatia) si TSKa Sofia (Bulgaria). Meciul de prezentare al lotului echipei Steaua se va desfasura la 11 iulie, in compania formatiei din Turcia, Genclerbirligi. Echipa. Primul meci oficial al formatiei Steaua in noul sezon se va desfasura la 16 iulie, pe teren propriu, in compania formatiei Ujpest, meci contand pentru prima mansa a turului secund preliminar al Ligii Europa.


Vedeti aici cum s-a desfasurat meciul

Onlinesport: Irina Maxim


A doua victorie a stelistilor. 2-0 cu Bohemians Praga