Liga 1

Steaua s-a antrenat cu Severinul pentru Stuttgart

Steaua a câstigat cu 2-1 meciul de pe teren propriu cu Turnu Severin din cadrul etapei cu numarul 16. Oaspetii, lanterna rosie a clasamentului, au deschis scorul pe Ghencea prin Vancea, dar Steaua a revenit imediat, a egalat prin Tanase si a trecut în avantaj datorita golului marcat de Rusescu.

Dupa ce Marinescu s-a accidentat la încalzire si în locul lui a intrat în poarta Stetca, stelistii au vrut sa profite de situatie si au luat în primire careul advers înca din start. Actiunile lui Adi Popa, Rusescu sau Mihai Costea au avut mereu ca tinta poarta Severinului în primul sfert de ora, dar fara ca Stetca sa aiba mari probleme.

În minutul 16 s-a deschis scorul, însa la poarta cealalta. Severinul a accelerat frumos o faza în ofensiva, Zaharia a pasat sutat în fata portii, de unde Vancea a reluat în plasa, asta dupa ce Bourceanu a lasat mingea sa treaca de el.

Elevii lui Reghecampf n-au lasat lucrurile asa prea mult timp si s-au pus imediat pe treaba. Iar în minutul 20 Cristi Tanase a restabilit egalitatea pe tabela, dupa ce a reluat din cadere, din fata portii, o pasa din lateral. Sapte minute mai târziu, stelistii au preluat conducerea, dupa o faza creata tot de Adi Popa, autorul paselor decisive de gol. Mingea a ajuns excelent în fata portii la Rusescu, al carui sut cu latul a dus scorul la 2-1.

La fel de axata pe ofensiva a fost formatia din Ghencea si dupa pauza. Desi temperaturile scadeau simtitor pe stadion, jocul Stelei nu doar ca se încalzea cu timpul dar chiar s-a încins în unele momente. Acelasi trio de foc a mentinut crescuta tensiunea la poarta adversa, dar actiunile lui Popa, Rusescu sau Costea nu s-au mai încheiat cu gol.

Spre final, Steaua nu a mai fortat preferând sa-si conserve fortele în vederea întâlnirii cu Stuttgart din Liga Europa. Chiar daca au avut mai mult mingea si si-au facut simtita prezenta în ofensiva, ros-albastrii au scazut foarte mult ritmul. Doar Chipciu a mai aparut periculos la finalizare în minutul 87, sutul lui fiind respins de Stetca.

Steaua a încheiat jocul cu trei jucatori accidentati. Dupa Szukala, înlocuit înca din prima repriza, si Adi Popa, Georgievski a parasit si el terenul de joc cu probleme medicale înainte de final, într-un moment când Reghecampf epuizase schimbarile.

 


Steaua s-a antrenat cu Severinul pentru Stuttgart