Liga 1

Steaua a adus la stadion trofeul câștigat în Liga Campionilor acum 37 de ani

Cu ocazia meciului jucat pe Stadionul Ghencea din București, duminică, de la ora 14:00, în Liga 2 de fotbal a României, clubul armantei Steaua a adus pe gazon trofeul pe care l-a câștigat în urmă cu 37 de ani, Cupa Campionilor Europeni - actuala Liga Campionilor.

Trofeul mic, cel din stânga imaginii, este cel acordat de UEFA după ce Steaua a câștigat trofeul în 1986. Cel mare este doar o replică.

UEFA acordă trofeul mare original doar echipelor care câștigă de trei ori Liga Campionilor, ceea ce nu a fost cazul. Steaua a luat titlul în 1986, iar în 1989 a fost finalistă, performanțe neegalate la nivel de club la noi în țară.

Trofeele au fost aduse la stadion înainte de startul partidei din Liga 2 dintre gazde și Oțelul Galați. În ciuda acestui eveniment, pe stadion au fost doar câteva sute de oameni.

Steaua evoluează la acest moment în Liga 2, iar palmaresul este disputat cu FCSB, dar după cum se vede trofeul Cupei Campionilor Europeni se află la Armată.

Echipa Armatei nu va putea să promoveze în Liga 1 din cauza legislației române, care interzice la acest moment accesul pe prima scenă a cluburilor sponsorizate de stat.



Steaua a adus la stadion trofeul câștigat în Liga Campionilor acum 37 de ani