Liga 1

Stadionul Arcul de Triumf, primul care va fi gata dintre cele trei aflate in constructie

Sursă foto: https://www.facebook.com/companianationaladeinvestitiisa/

Arena din centrul Bucurestiului va fi data in folosinta in vara acestui an, a anuntat ministrul Tineretului si Sportului.

"Oamenii de aici spun ca 31 iulie este data la care se vor termina lucrarile. Mi se pare un termen usor optimist, dar hai sa vedem. Angajamentul luat de statul roman acum ceva timp va fi onorat la timp. Toate aceste stadioane va fi gata", a spus Ionut Stroe intr-o interventie live pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spus ca o opinie personala ca "acest mic si cochet stadion de 8.000 de locuri va fi probabil cel mai solicitat stadion dintre toate cele care se construiesc".

Costurile mai mici de chirie si plasarea in centrul orasului vor face din Stadionul Arcul de Triumf un punct de atractie pentru cei interesati.

"Foarte multe competitii se vor desfasura aici, ca si multe evenimente culturale pentru ca dispune de facilitati si pentru organizarea de spectacole", a mai spus ministrul Stroe.

Stadionul Arcul de Triumf va avea un total de 8.207 locuri, toate acoperite.

Terenul de joc va avea 120 metri lungime pe 80 metri latime, iar suprafata va fi un gazon natural hibrid cu instalatie de incalzire.

Se mai adauga vestiarele pentru sportivi si arbitri, spatiile pentru mass-media, sala de conferinta, zona de flash interviu, puncte de prim ajutor in dreptul fiecarei tribune, centru de recuperare pentru sportiv, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.

Stadionul Arcul de Triumf este cuprins in programul EURO 2020 la Bucuresti si va servi drept teren de antrenament pentru echipele care vor veni sa joace in Capitala la Campionatul European mutat in vara lui 2021 din cauza coronavirusului.

Arenele Ghencea si Giulesti fac de asemenea parte din acest program. La Ghencea lucrarile sunt mai avansate decat in Giulesti, marti fiind montate primele reflectoare si una dintre tabele.

Stadionul Giulesti va fi gata abia in prima parte a anului 2021.



Stadionul Arcul de Triumf, primul care va fi gata dintre cele trei aflate in constructie