Liga 1

Sondaj: FCSB rămâne echipa cu cei mai mulți suporteri, deși cifrele sunt în scădere față de ultima cercetare de piață. Ce sporturi preferă românii

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP la solicitarea agenției de presă news.ro echipa FCSB are cei mai mulți suporteri la nivel național.

La sondajul efectuat în perioada 16-24 ianuarie prin interviuri telefonice 33.4% din cei chestionați au răspuns că sunt fani ai echipei FCSB.

Pe locul secund, la o diferență semnificativă, s-a clasat Dinamo cu 6.4%, urmată de Rapid cu 4.9% și Universitatea Craiova cu 4%.

INSCOP a măsurat popularitatea echipelor de fotbal și în 2013, când mai bine de jumătate dintre cei chestionați răspunseseră că sunt suporteri ai echipei Steaua București (51.8%).

”O posibilă explicaţie a acestor evoluţii ar putea fi legată de sciziunea dintre FCSB şi CSA Steaua Bucureşti”, afirmă Remus Ştefureac, director INSCOP Research, potrivit news.ro

În altă ordine de idei, 34.6% dintre cei chestionți au răspuns că nu au o echipă favorită.

La capitolul discipline sportive românii preferă într-o proporție covârșitoare fotbalul (29.6%), în timp ce 7.5% au ca sport preferat handbalul și 6.4% tenisul. 

În pofida rezultatelor modeste din ultimii ani 4.7% încă au gimnastică la sport favorit, urmată de înot (4.2%) și atletism (3.8%), în timp ce baschetul se bucură de doar 1.5% când vine vorba de sporturi preferate.

La sondajul din acest an au participat 1.100 de persoane reprezentative pe categoriile socio-demografice semnificative pentru populația României de peste 18 ani.

Cei de la INSCOP mai precizează că ”eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95”.



Sondaj: FCSB rămâne echipa cu cei mai mulți suporteri, deși cifrele sunt în scădere față de ultima cercetare de piață. Ce sporturi preferă românii