Liga 1

Sezonul de Liga 1 in pericol daca fotbalul nu se reia pana cel tarziu la 13 iunie

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a vorbit marti seara despre reluarea activitatii fotbalistice in tara noastra.

”Ne dorim sa incepem antrenamentele. Asta e si propunerea pe care am lansat-o catre Ministerul Tineretului si Sportului, adica antrenamente in grupuri de cate patru jucatori, pe 15 mai, imediat ce se va iesi din starea de urgenta”, a declarat Razvan Burleanu la postul tv Digi 24.

Acesta spera ca in actualul scenariu la data de 1 iunie echipele sa-si poata incepe pregatirea colectiva, iar cel mai tarziu pe 13 iunie sa fie reluata competitia interna.

Daca nu vom incepe pe 13 iunie, cu siguranta nu vom finaliza playoff-ul Ligii 1 si Cupa Romaniei in actualul format de competitie”, a atras atentia presedintele FRF.

Burleanu mai spune ca exista doua scenarii, unul care depinde de UEFA, for la care FRF trebuie sa trimita pana la 20 iulie numele echipelor participante in viitoarea editie a cupelor europene, si un altul care tine de FRF si care vizeaza gasirea unei variante de finalizare a Cupei Romaniei.

Principala competitie organizata de FRF a ajuns in faza semifinalelor inaintea intreruperii sezonului, faza care ar trebui sa se desfasoare in dubla mansa.

Cum calendarul a devenit unul foarte strans si datele ramase sunt putine, semifinalele Cupei Romaniei ar putea avea loc intr-o singura mansa.



Sezonul de Liga 1 in pericol daca fotbalul nu se reia pana cel tarziu la 13 iunie