Liga 1

"Scrisoarea pierduta", replica lui Basescu la adresa lui Ponta. Oamenii de fotbal au devenit pioni si prizonieri in lupta politica

Noi ne explicam politic anchetarea lui Gino Iorgulescu la nici 24 de ore dupa ce a fost numit presedinte al LPF. Daca Victor Ponta s-a implicat in alegeri, politizandu-le pe fata, atunci de cealalta parte noi mergem mai departe si speculam ca "scrisoarea pierduta" din 2006 scoasa vineri este menevra si raspunsul lui Traian Basescu. Mai mult, credem ca Dragomir beneficiaza de sustinerea Presedintelui inca de dinainte de alegeri. Iata de ce, analizand faptele si logica prin care oamenii de fotbal au ajuns masa de manevra intre Palatele Cotroceni si Victoria, au intrat intr-un joc periculos din care nu se stie cum vor iesi, pentru ca totul e la cutite, nu e pe "sut-gol".

Dumitru Dragomir a fost folosit recent ca pion in deschiderea unei anchete penale contra lui Sorin Alexandrescu, unul dintre sefii grupului Intact, trustul condus de Dan Voiculescu, inamicul de clasa al presedintelui Traian Basescu. Dragomir a fost chemat la DNA recent si a fost martorul cheie care a dat declaratiile contra lui Alexandrescu, acuzandu-l de santaj contra lui si a RDS/RCS.

Ca urmare a declaratiilor lui Dragomir s-a pornit urmarirea penala a lui Alexandrescu, dar si a familei Voiculescu, tinta lui Traian Basescu. Iar Dragomir a ramas curat, desi primise si el in jur de 2 milioane de euro de la RDS/RCS, sume ce nu fac tinta vreunei anchete.

Au venit alegerile de la LPF. Miercuri, Victor Ponta s-a implicat in alegeri si cu puternica sa influenta a intors optiunile unor oameni de fotbal cu o zi inaintea votului final de joi, 14 noiembrie. Privit putin altfel, Ponta nu a dorit neaparat sa isi puna omul lui la LPF, cat sa nu mai iasa in functie omul lui Basescu. Si la vot a iesit Gino Iorgulescu, aparent omul de paie al lui Ponta, cu un scor de 11-7, dupa ce sase cluburi care il sustineau pe Dumitru Dragomir si-au schimbat votul pe ultima suta de metri, fara sa il anunte pe Mitica.

Apoi, vineri, la o zi dupa ce Iorgulescu a castigat presedintia LPF, el a fost chemat la DIICOT, comunicandu-i-se ancheta intr-un dosar penal ce vizeaza niste fapte din 2006.

Dupa noi, jocul de putere intre Palatele Cotroceni si Victoria, deschis de Victor Ponta, este continuat de replica lui Traian Basescu, obligat sa raspunda, obligat sa isi loveasca rivalul politic prin decimarea omului de paie pus in functie cu forta. Fiecare dintre cei doi oameni politici isi arata muschii si influenta, iar cei din fotbal, cum toti sunt santajabili si vai de ei cu dosare peste tot, au cazut la mijloc masa de manevra.



"Scrisoarea pierduta", replica lui Basescu la adresa lui Ponta. Oamenii de fotbal au devenit pioni si prizonieri in lupta politica